preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Prijava u obliku:
ime.prezime
zaporka (password)


 
 
 

       RASPORED ŠKOLSKOG ZVONA

 

 
 
 
 
 
Priloženi dokumenti:
PN MS RAZREDI NOVO.pdf

 
Vijesti

4. BALOGIJADA

Učenici koji pohađaju izvannastavnu aktivnost Likovna skupina u PŠ Slavonski Kobaš sudjelovali su ove školske godine na mnogo likovnih natječaja. Tako su se uključili i u krasnoslovno-scenski i  likovni natječaj Balogijade. 

Za sudjelovanje su dobili zahvalnice, a učenica Melani Kolundžić 4.k osvojila je nagradu jer je njezin rad sudjelovao na likovnoj izložbi i objavljen je u zborniku likovnih uradaka. 

Čestitke svima na sudjelovanju! 

 

Julijana Kolundžić, učitelj savjetnik 

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 13. 7. 2022. 13:29

Obavijest o udžbenicima, radnim bilježnicama i drugim obrazovnim materijalima

Obavještavamo roditelje da Ministarstvo znanosti i obrazovanja za školsku godinu 2022./2023. osigurava besplatne udžbenike za sve učenike, a  radne bilježnice  i likovne mape za sve razrede financirat će Općina Oriovac i Općina Brodski Stupnik. 

Kutije za Tehničku kulturu od 5. do 8. razreda bit će naručene preko škole i njih plaćaju roditelji prilikom preuzimanja u rujnu.

Atlas za osnovnu školu (nakladnik Školska knjiga) za učenike 5.  razreda financiraju roditelji, a njihova nabava nije osigurana preko škole.

Za sve  upite stojimo Vam na raspolaganju!

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 12. 7. 2022. 08:21

Bubo - projekt

Tijekom školske godine 2021./2022. učenici 4.k su sa svojom učiteljicom Julijanom Kolundžić sudjelovali u provedbi istraživanja iz područja odgoja i obrazovanja na državnoj razini. 

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 5. 7. 2022. 12:55

Sveznalica

Sveznalica je novo, interdisciplinarno natjecanje namijenjeno učenicima od 2. do 4. razreda osnovne škole. Natjecati se mogu svi učenici koji su spremni na kognitivne izazove. 

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 5. 7. 2022. 12:46

Obavijest o prijevozu učenika putnika

Podjela svjedožbi je u ponedjeljak 4.7.2022. godine u 9 sati za sve učenike. Za učenike putnike organiziran je prijevoz te autobus kreće u 8.30 iz Brodskog Stupnika po uobičajenom rasporedu. Povratak kući organiziran je odmah nakon podjele svjedodžbi. 

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 1. 7. 2022. 13:30

Suradnja Općine Brodski Stupnik i Osnovne škole „Dr. Stjepan Ilijašević“ Oriovac, Područna škola Brodski Stupnik

Učenici Osnovne škole „Dr. Stjepan Ilijašević“ Oriovac Područna škola Brodski Stupnik sudjelovali su u radionicama rekreativnog plivanja i prisustvovali su kazališnim predstavama u Slavonskom Brodu u okviru projekta Općine Brodski Stupnik U aktivnostima projekta tijekom školske godine 2021./2022. sudjelovalo je ukupno  46 učenika od 1. do 4. razreda.  

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Pehar  datum: 21. 6. 2022. 19:39

Izvanučionička nastava u Daruvar

Učenici sedmih razreda OŠ „Dr. Stjepan Ilijašević“ Oriovac i PŠ Slavonski Kobaš 14.6.2022. godine bili su na IUN Daruvar. Daruvar znači Ždralov grad.

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 20. 6. 2022. 07:50

Neobradivo u obradivo

Učenici Osnovne škole “Dr. Stjepan Ilijašević” iz Područne škole “Slavonski Kobaš” pod vodstvom učiteljice Slađane Kristek i Antonije Jagodar  u školskoj godini 2021./2022. realizirali su projekt „Neobradivo u obradivo u geotagiranom ruhu“ .

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Pehar  datum: 14. 6. 2022. 10:22

Međužupanijsko natjecanje "Stvaram legićima"

8.6.2022. su učenici 4.k razreda  iz Sl. Kobaša i 4.s iz Brodskog Stupnika zajedno sa svojim učiteljicama ( Emicom Pišonić i Julijanom Kolundžić) sudjelovali na Međužupanijskom natjecanju "Stvaram legićima" u Starom Slatiniku. Od 12 prijavljenih ekipa, učenice 4.k su osvojile izvrsno drugo mjesto! Bravo!! Samo nas je bod dijelio od pobjede!

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 10. 6. 2022. 11:49

Izvanučionička nastava petih i šestih razreda

Učenici petih i šestih razreda putovali su 3. lipnja 2022. u Trakošćan, posjetili smo park šumu s jezerom, te dvorac s vrlo bogatom poviješću. Zatim smo posjetili "Kraneamus" Muzej krapinskih neandertalaca gdje su učenici mogli upoznati duboku prošlost i nasatank Zemlje, a onda i saznanja o modernim tehnologijama u suvremenim znanostima. Na kraju, nakon ručka, učenici su pokazali svoje tjelesne sposobnosti u vodi, osvježili su se i kupali u termema Jezerčica. Izvanučionička nastava je uspješno realizirana i učenici su bili zadovoljni viđenim.

Razrednici šestih razreda

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Pehar  datum: 6. 6. 2022. 22:19

Stručno usavršavanje u Beču

Učiteljica njemačkog jezika Slađana Kristek sudjelovala je 2. i 3. lipnja 2022. na stručnom usavršavanju u Beču. Riječ je o međunarodnom eTwinning seminaru pod nazivom School cooperation in the Danube region. 

Seminar je organizirala austrijska Agencija za obrazovanje i internacionalizaciju (OeAD) i austrijska Nacionalna organizacija za potporu eTwinningu pri Agenciji za mobilnost i programe Europske unije.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 6. 6. 2022. 11:04

Održana tribina "Ovisnost o digitalnim medijima"

U srijedu, 1. lipnja 2022. održana je tribina "Ovisnost o digitalnim medijima". Tribinu je vodila Tamara Brezičević, dipl. soc. radnica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko - posavske županije. Na tribini su sudjelovali učenici MŠ od 5. do 8. razreda. Svi su sa zanimanjem pratili temu koja je vrlo aktualna i prikazana na način primjeren učenicima. 

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 2. 6. 2022. 11:40

Održan Dan škole "Djeca nose svjetove na dlanu"

Ovogodišnji Dan škole obilježili smo 27. svibnja 2022. godine, iako su tijekom cijelog tjedna bile organizirane razne aktivnosti. Osim likovne izložbe, školu smo predstavili kroz sportska natjecanja, natjecanje u znanju te kulturno - umjetnički program.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 2. 6. 2022. 11:16

Kuhinja za mjesec lipanj iznosi 60,00 kuna

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 2. 6. 2022. 08:14

Likovna izložba-"Slike na staklu " i likovnih i drugih radova učenika

Dana 24.5. u 17h u prostoru knjižnice MŠ otvorili smo izložbu "Slike na staklu"

Prošle 2021.g. na Međunarodni dan muzeja 18.5. ,organizacija UN odlučila je da će naredna godina bit posvećena staklu-materijalu koji dobijamo iz prirode, koji postaje sve važniji u svijetu današnjice: njegova velika prednost je što se  100% može ponovo iskoristiti,  u znanosti i medicini kao materijal koji oplemenjen drugim materijalima služi u brojne medicinske svrhe, u doba pandemije materijal koji se izuzetno dobro održava i stvara barijeru koja je transparentna , a funkcionalna samo su neke prednosti materijala budućnosti koji dolazi iz prošlosti.

  :: opširnije :: 


objavio: Alena Martinović Mileusnić  datum: 1. 6. 2022. 20:29

Sadnja stabla

Prošli tjedan su razredi koji su donijeli najviše starog papira i pobijedili u toj akciji posadili voćku trešnje u dvorište svoje škole. U PŠ Brodski Stupnik su stablo sadili učenici četvrtog razreda sa svojom učiteljicom. U PŠ Slavonski Kobaš stablo su sadili učenici šestog razreda. U Matičnoj školi stablo su sadili učenici drugog razreda sa svojoj učiteljicom. Još jednom, hvala svima na odazivu na ovu lijepu akciju.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Pehar  datum: 23. 5. 2022. 11:16

Akcija skupljanja starog papira

Akcija skupljanja starog papira u našoj Školi trajala je od 25. 4. do 5. 5. 2022

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Dujić  datum: 20. 5. 2022. 13:46

Upisi u 1. razred

Obavještavamo roditelje školskih obveznika da će upis u 1. razred OŠ "Dr. Stjepan Ilijašević" Oriovac biti 2. 6. 2022. (četvrtak) i 3. 6. 2022. (petak) u Matičnoj školi Oriovac, Područnoj školi Brodski Stupnik i Područnoj školi Slavonski Kobaš. U priloženom dokumentu nalaze se točni termini za sve škole te popis dokumentacije koju je potrebno donijeti.

 

 

PŠ Brod. Stupnik

PŠ Slav. Kobaš

MŠ Oriovac

 

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 20. 5. 2022. 10:29

Vještine učenika u primjeni IKT-a u nastavi informatike

Na nastavi izbornog predmeta informatika u sedmom razredu učenici savladali su potrebna znanja i vještine u izradi višemedijskog sadržaja i objavljivanja mrežnog sadržaja. Sve usvojene IKT vještine učenici su pokazali online putem u zajedničkom radu i učenju na prezentiranju na zadanu temu - Moj zavičaj i Izrada e-lekcije.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Pehar  datum: 20. 5. 2022. 10:20

REZULTATI MEĐUNARODNOG NATJECANJA „MATEMATIČKI KLOKAN“

„Klokan bez granica“ međunarodna je udruga koja okuplja predstavnike više od 80 država svijeta. Cilj ove udruge je popularizirati matematiku, razviti interes za matematiku i prirodne znanosti, kao i logičko i kombinatoričko mišljenje. Glavna uloga udruge je organizacija međunarodnog natjecanja „Matematički klokan“, a namjera je motivirati učenike da se bave matematikom i izvan redovitog školskog programa. Ovo natjecanje održava se svake godine treći četvrtak u mjesecu ožujku. Svaki učenik koji se prijavi na natjecanje dobije na poklon „torticu“, kalendarić i kemijsku olovku, a najuspješnijih 10% dobiva i nagradu.  

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 20. 5. 2022. 09:00

Djeca nose svjetove na dlanu

„Djeca nose svjetove na dlanu“ je nit vodilja Dana naše škole koji ćemo ove godine obilježiti nizom aktivnosti.

Sportske snage odmjerit ćemo u srijedu 25. svibnja 2022. na odbojkaškom turniru s početkom u 16 sati.

Znanje i snalažljivost pokazat ćemo u četvrtak 26. svibnja 2022. na PUB Quizu koji će se održati s početkom u 17 sati. 

Sve ostale talente i svjetove koje stvaraju naši učenici pokazat ćemo na kulturno – umjetničkom programu u petak 27. svibnja 2022. s početkom u 17 sati u dvorani MŠ-e.

Nadamo se da ćete pronaći nešto za sebe i s nama proslaviti Dan škole!

Slike na staklu.

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 18. 5. 2022. 11:11

Likovna izložba za Dan škole

Zadovolljstvo nam je pozvati sve zainteresirane na izložbu - Slike na staklu - u UN-ovoj godini stakla  u prostoru knjižnice škole, kao i izložbu liovnih radova škole učenika PN.  Otvorenje izložbe je u utorak  24.5. u 17h  a može se pogledati sve ostale dane do kraja tjedna tijekom radnog vremena škole. 
Izložbu priredila učiteljica LK u suradnji sa knjižničarkom
 
priredila Alena Martinović Mileusnić, učiteljica LK
 
 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Alena Martinović Mileusnić  datum: 18. 5. 2022. 09:23

Izvanučionička nastava na Plitvička jezera

6. svibnja 2022. sedmi razredi naše Škole otišli su na dugo iščekivanu IUN Plitvička jezera – Smiljan. Učiteljice koje su s učenicima iskusile ovu kišnu IUN su Jasna Vidmar (razrednica 7.a), Svjetlana Milašin (razrednica 7.b) i Renata Vidović (razrednica 7.k).

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 10. 5. 2022. 11:21

Mobilnost u Španjolsku (Alcala de Henares)

Nakon više od dvije turbulentne i teške godine, mobilnosti u sklopu međunarodnog Erasmus + projekta „Play Children Play“ se nastavljaju. Planirane aktivnosti su tijekom pandemijskog vremena doživjele značajne promjene, ali projekt nije stao. Iako su se do sada trebale odraditi već dvije mobilnosti, zbog preporuka Nacionalnih agencija te koordinatora projekta neke su na žalost otkazane, neke pomaknute ili izmijenjene.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 10. 5. 2022. 08:38

Televisa presenta: Nuestros maestros en España

Naši učitelji sretno su stigli na svoje odredište u Alcalu de Henares. U sklopu Erasmus + projekta „Play Children Play“ učiteljice Marija Tomljenović Mličević, Alena Martinović Mileusnić i učitelj Antun Javor promatrat će nastavu i učiti o španjolskom obrazovnom sustavu, te održati predavanja učenicima osnovne škole Ceip Antonio de Nebrija. Kako su se proveli, što su točno radili, vidjeli i probali, saznat ćete uskoro po njihovom povratku u školu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 4. 5. 2022. 08:50

Likovni natječaj

 

2. likovni natječaj „UPOZNAJMO KULTURNU BAŠTINU NAŠEG MJESTA KROZ LIKOVNE OSTVARAJE“

      opširnije

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 4. 5. 2022. 08:36

Rezultati državnog natjecanja

Završeno je 64. natjecanje mladih tehničara Republike Hrvatske u Primoštenu.

Učenici naše škole ostvarili su odlične rezultate:

Rafael Šoštarić: 7. mjesto u kategoriji elektrotehnike,
Ana Hrvojević: 9. mjesto u kategoriji elektronike,
Lucija Pandurić: 16. mjesto u kategoriji maketarstva i modelarstva.

 

 

 


 

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 4. 5. 2022. 08:01

Kuhinja za mjesec svibanj iznosi 84,00 kn

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 3. 5. 2022. 07:41

Učenici naše škole na državnom natjecanju

64. natjecanje mladih tehničara
Učenici naše škole sudjeluju na državnom natjecanju mladih tehničara u Primoštenu. U pratnji mentorice Tatjane Hajnal predstavljaju županiju u sljedećim kategorijama:
Lucija Pandurić, 5. razred -Maketarstvo modelarstvo
Ana Hrvojević, 8. razred - elektronika
Rafael Šoštarić, 8. razred - elektrotehnika.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 3. 5. 2022. 07:07

Spomen i sjećanje na hrvatske junake

Kulturna i javna djelatnost učenika

Spomen i sjećanje na hrvatske junake

Krst časni i sloboda zlatna osnovan - misao je vodilja mnogim našim hrvatskim piscima od Marka Marulića, Ivana Gundulića, Ivana Mažuranića do Augusta Šenoe koji su osvještavali važnost očuvanja kulturnog i nacionalnog identiteta u opasnim vremenima kojima su svjedočili. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Pehar  datum: 26. 4. 2022. 15:06

"Govor tijela" - Ispišimo poruke vlastitim tijelima!

Osim plesa, igranja tradicionalnih, modernih igara kao i društvenih igara, svoje smo sposobnosti i sreću okušali u akrosportu - doduše ipak malo prilagođenom. Naime, od naših projektnih partnera i prijatelja iz Madrida te njihovih učenika, dobili smo zadatak ispisati poruku vlastitim tijelima. Naočigled vrlo jednostavan zadatak, ako želite saznati je li bio jednostavan, slobodno pitajte naše petaše :-) Do sada se nismo susretali s ovakvim aktivnostima, ali kako kažu: Za sve postoji prvi put! Tako se naš 5.a. razred okušao i u ovoj disciplini. Odlučili smo ispisati određene poruke vlastitim tijelima te smo to zabilježili u jednom zanimljivom programu, a kasnije sastavili u video koji možete pogledati na poveznici ispod. Kako je ovaj zadatak poprilično zahtjevan što se tiče organizacije same poruke, za ovo je potrebno minimalno dvoje učitelja - jedan koji će s povišenog mjesta navigirati cijelim procesom, a drugi koji će pomoći učenicima u formiranju poruke. Ovim putem želimo reći veliko hvala 5.a. razredu i njihovoj razrednici na suradnji i produktu koji smo dobili. Učenici su na ovaj način razvijali suradnju s drugima, ali i naučili jednu novu i zanimljivu aktivnost. Uživajte u priloženome :-)

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 26. 4. 2022. 13:04

Worden wat je wil "Što ti želiš biti?"

Kako nam dolaze topliji dani, tako se osjećamo poletniji i bolje smo raspoloženi. A kako bolje pokazati dobro raspoloženje, doli plesom i pjesmom. Naime, naši prijatelji i projektni partneri iz Belgije - učitelji i njihovi učenici su nam poslali jedan plesni izazov kojeg su naši učenici mogli probati sa svojim učiteljima. Neke od njih smo i snimili kako uživaju u plesnim koracima koje su pokušali što bolje oponašati. Kažu da ples otjera sve brige i prizove ono pozitivno i dobro u nama. Pogledajte kako su naši učenici otplesali belgijski izazov - ples pod nazivom: "Što ti želiš biti?"
 
Video u kojemu su upute kako se pleše se nalazi na ovoj poveznici pa vas pozivamo da se i sami okušate u plesu! Uživajte :-)
 
 
   
  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 22. 4. 2022. 09:59

SRETAN USKRS!

Ljubav uskrsne kad mislimo da je nema, dobrota se pokaže kad mislimo da je nema, nada nas ispuni kad mislimo da je nema...zato slavimo Uskrs.

Želimo vam blagosloveljn Uskrs uz obilje uskrsne sreće !

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 14. 4. 2022. 09:01

Izvanučionička nastava petih i šestih razreda Cernik – „Seklo” Bili Brig – „Metaloplast” Batrina

Posjetili smo župnu crkvu sv. Petra u Cerniku uz vodstvo župnika i gvardijana, a zatim biblijski i arheološki muzej unutar samostana. S uečnicima smo se prošetali kroz križni put, te se s vrha fotografirali, gdje pruža se prekrasan pogled na župnu crkvu i Cernik. Učenici su imali kratku pauzu za užinu, a zatim smo se uputili prema Bilom Brigu, tvornici Seklo, gdje smo se upoznali s izradom papuča, također smo s vodičem prošli kroz pogon.

Sljedeća postaja bila je Metaloplast u Batrini, tamo su  nas vodiči proveli kroz pogon izrade plastičnih folija i vrećica.

Vratili smo se u matičnu školu iza 14 sati. Pogledajte slike u fotogaleriji

Voditeljica Ivana Dujić

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Pehar  datum: 13. 4. 2022. 15:52

Obavijest kandidatima natječaja za učitelja/cu informatike Vijest ima dokument u privitku

Nakon objavljenog natječaja Osnovne škole „Dr. Stjepan Iijašević“ Oriovac za  Učitelja / učiteljicu  INFORMATIKE na neodređeno puno radno vrijeme od  40 sati tjedno, objavljenog 11. ožujka 2022. godine (KLASA: 112-02/22-01/01, URBROJ: 2178-10-01/01-22-1) na oglasnoj ploči i mrežnim stranicama HZZ-a, mrežnoj stranici i oglasnoj ploči Škole, temeljem uvida u natječajnu dokumentaciju i na temelju provedene procjene odnosno testiranja kandidata, Školski odbor na sjednici održanoj 11. travnja 2022. godine, ravnateljici Škole dao je prethodnu suglasnost za zasnivanje radnog odnosa na neodređeno puno radno vrijeme za kandidata:

 • Ivona Ćosić, magistra edukacije matematike i informatike

 

S poštovanjem,

ravnateljica:

Darija Jozić Ratković, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 12. 4. 2022. 08:12

Kuhinja za mjesec travanj iznosi 56,00 kuna

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 1. 4. 2022. 08:31

Međunarodni dan sreće

Međunarodni dan sreće  obilježava se svake godine 20. ožujka odlukom  Opće skupštine Ujedinjenih naroda od 2012. godine. Taj dan obilježili su učenici  četvrtih, petih, šestih, sedmih i osmih razreda OŠ ˝Dr. Stjepan Ilijašević˝ Oriovac  i PŠ ˝Slavonski Kobaš.  Moderatori učeničkih aktivnosti  su učiteljice Julijana Kolundžić, Slađana Kristek i Antonija Jagodar.  

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 18. 3. 2022. 12:31

Najava provedbe TeenCAP programa

TeenCAP program namijenjen tinejdžerima predstavlja jedan od najobuhvatnijih i najboljih programa prevencije zlostavljanja u svijetu. Razvio ga je Međunarodni centar za prevenciju nasilja (International Center for Assault Prevention – ICAP) iz SAD, a u Hrvatsku ga je uvela Udruga roditelja „Korak po korak“. TeenCAP pruža tinejdžerima konkretne informacije i strategije za ponašanje u opasnim situacijama.

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 17. 3. 2022. 13:01

Natječaj za radno mjesto učitelja/ce informatike Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 11. 3. 2022. 11:51

Maškare u Kobašu

1.k i 3.k su maskirani prošli užim dijelom sela . Bili su veseli i bučni, kako maskama dolikuje. Mještani su ih nagradili slatkišima. U školi nas je dočekao klaun Rudi i pas Bobi te počastio bombonima! 🎉
  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Pehar  datum: 2. 3. 2022. 13:36

Snovostroj-MyMachine

RADIONCE U NAŠOJ ŠKOLI

U četvrtak 24.2., za vrijeme zimskog odmora, u našoj školi  održane su  radionice projekta MyMachine Hrvatska pokrenutog u suradnji sa MyMachine Global Foundation.  U provedbi projekta uključeni su Arhitektonski fakultet Zagreb, udruga Fablab i IPOL

( Institut poduzetničkog  obrazovanja i inovacija)

  :: opširnije :: 


objavio: Alena Martinović Mileusnić  datum: 1. 3. 2022. 19:47

Kuhinja za mjesec ožujak iznosi 92,00 kune

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 1. 3. 2022. 12:24

Ljubav je u zraku

 

Kao i svake godine Valentinovo obilježavamo na dan sv. Valentina, mučenika je iz 3. stoljeća. Valentinovo slavimo 14. veljače jer je baš na taj dan, zbog toga što je obavio nezakonito vjenčanje, sv. Valentin ubijen. Jedan od čestih simbola Valentinova je anđeo Kupid koji, prema grčkoj mitologiji, odašilje ljubavne strijelice.

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 15. 2. 2022. 09:35

Obavijest za roditelje i učenike 2. s razreda Vijest ima dokument u privitku

U Područnoj školi u Brodskom Stupniku nastava za učenike 2.s razreda odvijat će se prema Modelu A od 15. veljače 2022. godine.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 14. 2. 2022. 14:26

Obavijest roditeljima o provođenju redovitoga dobrovoljnoga testiranja učenika

S obzirom na povećani broj samoizolacija učenika u osnovnim i srednjim školama i s ciljem održavanja nastave uživo, po modelu A, Ministarstvo znanosti i obrazovanja razradilo je u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo model ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama. Uvjet za ukidanje samoizolacije je provođenje redovitoga dobrovoljnoga samotestiranja učenika.
 
Provođenjem mjere redovitoga samotestiranja učenika u potpunosti bi se ukinula obveza samoizolacije za učenike koji su u školi ili izvan nje bili u kontaktu sa zaraženom osobom (molimo obratite pozornost na kontakt s pozitivnim ukućanima kasnije u tekstu), a nemaju simptome bolesti i imali su negativan rezultat testa, čime bi se povećalo praćenje nastave uživo u prostorijama škole.
 
Samotestiranje na SARS-CoV-2 brzim antigenskim testovima je dobrovoljno i ​​besplatno te se obavlja jedanput tjedno kod kuće.
 
- UPUTE ZA UPORABU SARS-CoV-2 brzog antigenskog testa
 
- UPUTE ZA RODITELJE/SKRBNIKE
 
- KAKO UPOTRIJEBITI ANTIGENSKI TEST ZA SAMO TESTIRANJE- VIDEO
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 14. 2. 2022. 08:48

Obavijest za roditelje i učenike 2.s razreda Vijest ima dokument u privitku

U Područnoj školi u Brodskom Stupniku nastava za učenike 2.s razreda odvijat će se na daljinu/model C  od 9. veljače 2022. godine do 18. veljače 2022. godine.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 9. 2. 2022. 09:31

Obilježavanje Dana europskog broja 112 Vijest ima dokument u privitku

11. veljače 2022. godine obilježava se Dan europskog broja 112.

Besplatnim pozivom na broj 112 u bilo kojoj državi članici Europske unije možete zatražiti pomoć hitnih službi (policije, vatrogasaca, hitne medicinske službe).

U Republici Hrvatskoj moguće je zatražiti pomoć, osim na klasični način putem telefona i putem SMS poruke ili telefaks porukom upućenom na broj 112, a postoji i mogućnost automatskog poziva na broj 112 iz vozila (e-call.).

Služba civilne zaštite Slavonski Brod će u suradnji sa Brodsko-posavskom županijom obilježiti Dan europskog broja 112, Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite RH,  tradicionalnim 10. rekreativnim trčanjem građana i pripadnika hitnih službi 26. veljače 2022. (subota) u Slavonskom Brodu sa startom u 11 sati i 2 minute ispred Sportske dvorane „Vijuš“.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 8. 2. 2022. 14:37

Kuhinja za mjesec veljaču iznosi 60,00 kuna

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 7. 2. 2022. 12:24

Obavijest za roditelje/skrbnike i učenike 3.s razreda Vijest ima dokument u privitku

U Područnoj školi u Brodskom Stupniku nastava za učenike 3.s razreda odvijat će se na daljinu/model C  od 31. siječnja 2022. godine do 7. veljače 2022. godine.

Od 8. veljače 2022. godine nastava se održava prema Modelu A odnosno kao nastava u učionici.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 28. 1. 2022. 13:15

Projekt - Škola za 21.stoljeće, škola za kreativnost

 

Ove školske godine naša škola sudjeluje u projektu “Škola za 21. stoljeće, škola za kreativnost” koji organizira Udruga Klikeraj iz Osijeka. Projekt se provodi od školske godine 2016./17. zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva znanosti i obrazovanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 26. 1. 2022. 10:56

Holokaust, Šoa, Kristalna noć

I ove godine  učenici Osnovne škole " Dr. Stjepan Ilijašević" Oriovac pripremali su  nizom aktivnost obilježiti sjećanje na djecu koja su stradala u holokaustu.  Dugogodišnja je to suradnja i doprinos  oriovačkih učenika rasvjetljavanju povijesnih događaja  u sklopu međunarodnog projekta" Šafran" .

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 24. 1. 2022. 08:44

Obavijest za roditelje/skrbnike i učenike 6.k razreda

U Područnoj školi u Slavonskom Kobašu nastava za učenike 6.k razreda odvijat će se na daljinu/model C  od 24. siječnja 2022. godine do 28. siječnja 2022. godine.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 23. 1. 2022. 20:00

Obavijest za roditelje/skrbnike i učenike 7.b razreda Vijest ima dokument u privitku

U Matičnoj školi u Oriovcu nastava za učenike 7.b razreda odvijat će se na daljinu/model C  od 24. siječnja 2022. godine do 31. siječnja 2022. godine

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 22. 1. 2022. 20:56

Obavijest o provođenju nastave

Obavještavamo Vas da se nastava u Osnovnoj školi „Dr. Stjepan Ilijašević“ Oriovac od 21. siječnja 2022. godine nastavlja održavati prema Modelu A odnosno kao nastava u učionicama za sve učenike.

Ova obavijest se ne primjenjuje na razredne odjele (1.s i 5.a) koji se trenutno nalaze u samoizolaciji i za koje se odlukom ovlaštenih osoba i institucija nastava održava online odnosno kao nastava prema Modelu C.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 20. 1. 2022. 16:17

Obavijest za roditelje/skrbnike i učenike 5.a razreda Vijest ima dokument u privitku

U Matičnoj školi u Oriovcu nastava za učenike 5.a razreda odvijat će se na daljinu/model C  od 19. siječnja 2022. godine do 28. siječnja 2022. godine

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 19. 1. 2022. 08:10

Obavijest za roditelje/skrbnike i učenike 1.s razreda Vijest ima dokument u privitku

U Područnoj školi u Brodskom Stupniku nastava za učenike 1.s razreda odvijat će se na daljinu/model C  od 18. siječnja 2022. godine do 28. siječnja 2022. godine.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 18. 1. 2022. 10:55

Kuhinja za mjesec siječanj iznosi 65,00 kuna

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 10. 1. 2022. 12:00

Obavijest roditeljima/skrbnicima učenika i učenicima

Od 10. siječnja 2022. godine nastave će se organizirati po redovnom rasporedu prema modelu A (nastava u učionicama) za sve učenike.

Molimo Vas pratite mrežnu stranicu škole, ako dođe do promjene modela nastave o istoj ćemo Vas obavijestiti na vrijeme, odnosno odmah po primitku službene upute.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 7. 1. 2022. 09:50

Obavijest roditeljima/skrbnicima učenika putnika

Brodsko-posavska županija provela je postupak nabave za prijevoz učenika osnovnih škola na području Brodsko-posavske županije. 

Od 10. siječnja 2022. godine učenike putnike u školsku ustanovu vozit će Slavonija Bus d.o.o.
  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 7. 1. 2022. 09:41

Božićna priredba

  :: opširnije :: 


objavio: Tatjana Hajnal  datum: 23. 12. 2021. 09:27

Obavijest o rezultatima natječaja za učitelja/učiteljicu hrvatskog jezika Vijest ima dokument u privitku

Predmet : Obavijest kandidatima natječaja 

Nakon objavljenog natječaja Osnovne škole „Dr. Stjepan Iijašević“ Oriovac za  Učitelja / učiteljicu  HRVATSKOG JEZIKA, objavljenog 22. studenoga 2021. godine (KLASA: 112-08/21-01/10, URBROJ: 2178/10-01/01-21-1) na oglasnoj ploči i mrežnim stranicama HZZ-a, mrežnoj stranici i oglasnoj ploči Škole, temeljem uvida u natječajnu dokumentaciju i na temelju provedene procjene odnosno testiranja kandidata, Školski odbor na sjednici održanoj 21. prosinca 2021. godine, ravnateljici Škole dao je prethodnu suglasnost za zasnivanje radnog odnosa na neodređeno nepuno radno vrijeme za kandidata:

 • Marija Kozarić mag.educ.philol.angl.et mag.educ.philol.croat

S poštovanjem,                                                                                                       

 ravnateljica:

 

Darija Jozić Ratković, prof.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 22. 12. 2021. 10:59

Humanitarna akcija - Brezovica

  H V A L A

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 22. 12. 2021. 10:39

Obavijest o rezultatima natječaja za domara/ložača Vijest ima dokument u privitku

Predmet : Obavijest kandidatima natječaja

Nakon objavljenog natječaja Osnovne škole „Dr. Stjepan Iijašević“ Oriovac za  DOMARA/LOŽAČA  objavljenog 2. prosinca 2021. godine (KLASA: 112-08/21-01/12, URBROJ: 2178/10-01/01-21-1) na oglasnoj ploči i mrežnim stranicama HZZ-a, mrežnoj stranici i oglasnoj ploči Škole, temeljem uvida u natječajnu dokumentaciju Školski odbor na sjednici održanoj 21. prosinca 2021. godine, ravnateljici Škole dao je prethodnu suglasnost za zasnivanje radnog odnosa na neodređeno nepuno radno vrijeme za kandidata:

 • Zvonka Kikića

S poštovanjem,

                                                                                                                              ravnateljica:

Darija Jozić Ratković, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 22. 12. 2021. 10:20

Obavijest o rezultatima natječaja za spremač/icu Vijest ima dokument u privitku

Predmet : Obavijest kandidatima natječaja

Nakon objavljenog natječaja Osnovne škole „Dr. Stjepan Iijašević“ Oriovac za  SPREMAČ/ICU  objavljenog 23. studenoga 2021. godine (KLASA: 112-08/21-01/11, URBROJ: 2178/10-01/01-21-1) na oglasnoj ploči i mrežnim stranicama HZZ-a, mrežnoj stranici i oglasnoj ploči Škole, temeljem uvida u natječajnu dokumentaciju i na temelju provedene procjene odnosno testiranja kandidata, Školski odbor na sjednici održanoj 21. prosinca 2021. godine, ravnateljici Škole dao je prethodnu suglasnost za zasnivanje radnog odnosa na neodređeno nepuno radno vrijeme za kandidata:

 • Mirelu Klarić

S poštovanjem,

                                                                                                                              ravnateljica:

Darija Jozić Ratković, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 22. 12. 2021. 08:17

Večer matematike

Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo. 

U našoj školi se i ove godine obilježila Večer matematike nizom radionica u tjednu od 29. studenog do 3. prosinca. Zbog epidemioloških uvjeta radionice su se održale unutar razrednih odjela i na dodatnoj nastavi matematike. Radionice su provodile učiteljice razredne nastave, te učiteljice matematike svaka u svojim razrednim odjelima. Iskreno se nadamo kako će se Večer matematike provesti i sljedeće godine uz veći broj učenika, roditelja i svih koji žele sudjelovati u ovom zabavnom događaju. 

Kako nam je bilo možete pogledati na fotografijama.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 16. 12. 2021. 14:03

Humanitarna akcija - Dječji dom Brezovica

 

Poštovani roditelji, u duhu blagdana, najavljujemo Vam našu već tradicionalnu akciju prikupljana pomoći za djecu bez roditeljske skrbi Dječjeg doma Brezovica.

Od sutra 16.12. 2021. do četvrtka 23.12. 2021. u holu škola bit će postavljenje kutije u koje učenici mogu donositi školski pribor i slatkiše- čokolade i kekse (slatkiši u kutijama praktičniji su i sigurniji za pakiranje i prijevoz).

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 15. 12. 2021. 13:40

Programiranje u nastavi informatike

Svake godine napredujemo u vještinama programiranja kroz sve više aktivnosti računalnog razmišljanja i programiranja na nastavi informatike i izvannastavnim aktivnostima. Programiranje postaje zabavno uz pomoć programskih sučelja i popularnih likova bliskih svim uzrastima u školi. 
 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Pehar  datum: 14. 12. 2021. 13:45

28. susret malih pjesnika Slavonije i Baranje

I  ove školske godine  naša je škola  bila sudionik  28. Susreta malih pjesnika Slavonije i Baranje u Cerniku.  To nam je omogućio učenik naše škole Karlo Jurić (7.a) čija je pjesma Sreća uvrštena među najljepše pjesme ovogodišnje manifestacije koja, zbog pandemije koronavirusa, nije održana na tradicionalan način, već u izmijenjenim i  skromnijim  okolnostima. Ove  godine na natječaj prispjelo je 89 pjesama iz 26 škola, a povjerenstvo je odabralo  za tisak u zbirci 40 pjesama iz 24 škole štokavskog govornog područja.

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 11. 12. 2021. 16:44

Mjesec borbe protiv ovisnosti

Jedna od aktivnosti obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti realizirana je kroz suradnju s Policijskom upravom Brodsko - posavske županije i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo. U 8. razredima MŠ Oriovac i PŠ Slavonski Kobaš održano je predavanje s ciljem osvještavanja štetnosti i prevencije konzumiranja alkohola i drugih opijata. Predavačice su bile : Tamara Brezičević (HZJZ- Slavonski Brod) i Irena Held (Policijska uprava Brodsko - posavske županije).

Osim toga, održani su sati razrednika u svim razrednim odjelima s ciljem preventivnog djelovanja nepoželjnih oblika ponašanja koji mogu voditi do raznih ovisnosti.

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 2. 12. 2021. 13:25

Šafran

Učenici 8. razreda MŠ Oriovac i PŠ Slavonski Kobaš su i ove školske godine sadili lukovice žutog šafrana. Žuti šafran simbolizira Davidovu zvijezdu te se sadi diljem svijeta u čast žrtava Holokausta. Ponosni smo što i mi svake godine na ovaj način odajemo počast žrtvama tog zločina.

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 2. 12. 2021. 12:59

Obavijest o rezultatima natječaja za učitelja/učiteljicu razredne nastave Vijest ima dokument u privitku

Predmet : Obavijest kandidatima natječaja

Nakon objavljenog natječaja Osnovne škole „Dr. Stjepan Iijašević“ Oriovac za  Učitelja / učiteljicu  RAZREDNE NASTAVE na određeno puno radno vrijeme od  40 sati tjedno, objavljenog 5. studenoga 2021. godine (KLASA: 112-08/21-01/08, URBROJ: 2178/10-01/01-21-1) na oglasnoj ploči i mrežnim stranicama HZZ-a, mrežnoj stranici i oglasnoj ploči Škole, temeljem uvida u natječajnu dokumentaciju i na temelju provedene procjene odnosno testiranja kandidata, Školski odbor na sjednici održanoj 1. prosinca 2021. godine, ravnateljici Škole dao je prethodnu suglasnost za zasnivanje radnog odnosa na određeno puno radno vrijeme za kandidata:

 • Ines Rašić, magistra primarnog obrazovanja

S poštovanjem,

                                                                                                                                ravnateljica:

Jozić Ratković, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 2. 12. 2021. 12:14

Obavijest o rezultatima natječaja za učitelja/učiteljicu razredne nastave Vijest ima dokument u privitku

Predmet : Obavijest kandidatima natječaja

Nakon objavljenog natječaja Osnovne škole „Dr. Stjepan Iijašević“ Oriovac za  Učitelja / učiteljicu  RAZREDNE NASTAVE na određeno puno radno vrijeme od  40 sati tjedno, objavljenog 18. listopada 2021. godine (KLASA: 112-08/21-01/07, URBROJ: 2178/10-01/01-21-1) na oglasnoj ploči i mrežnim stranicama HZZ-a, mrežnoj stranici i oglasnoj ploči Škole, temeljem uvida u natječajnu dokumentaciju i na temelju provedene procjene odnosno testiranja kandidata, Školski odbor na sjednici održanoj 1. prosinca 2021. godine, ravnateljici Škole dao je prethodnu suglasnost za zasnivanje radnog odnosa na određeno puno radno vrijeme za kandidata:

 • Jelena Žubrinić, diplomirana učiteljica

S poštovanjem,

                                                                                                                                ravnateljica:

Darija Jozić Ratković, prof.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 2. 12. 2021. 12:00

Obavijest o rezultatima natječaja za učitelja/učiteljicu informatike Vijest ima dokument u privitku

Predmet : Obavijest kandidatima natječaja

Nakon objavljenog natječaja Osnovne škole „Dr. Stjepan Iijašević“ Oriovac za  Učitelja / učiteljicu  INFORMATIKE na neodređeno puno radno vrijeme od  40 sati tjedno, objavljenog 18. listopada 2021. godine (KLASA: 112-08/21-01/06, URBROJ: 2178/10-01/01-21-1) na oglasnoj ploči i mrežnim stranicama HZZ-a, mrežnoj stranici i oglasnoj ploči Škole, temeljem uvida u natječajnu dokumentaciju, na temelju članka 107. stavka 12. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( NN 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 5/12, 16/12, 86/12, 126/12, 94/13, 152/14, 07/17, 68/18, 98/19, 64/20) , Školski odbor na sjednici održanoj 1. prosinca 2021. godine, ravnateljici Škole dao je prethodnu suglasnost za zasnivanje radnog odnosa na određeno puno radno vrijeme za kandidata:

 • Ivona Pudić Bančić mag. prim. educ.

S poštovanjem,

                                                                                                                             ravnateljica:

 

 Darija Jozić Ratković, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 2. 12. 2021. 11:44

Natječaj za radno mjesto domara/ložača Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 2. 12. 2021. 11:29

Kuhinja za mjesec prosinac iznosi 68,00 kuna

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 30. 11. 2021. 14:28

Natječaj za radno mjesto spremač/ice Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 23. 11. 2021. 14:22

Natječaj za radno mjesto učitelja/ce hrvatskog jezika Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 22. 11. 2021. 12:19

Natjecanje u rješavanju sudoku zadataka

25. listopada u školi je održano školsko natjecanje u rješavanju sudoku zadataka. Natjecanje je po prvi puta ove godine na razini cijele Hrvatske organizirala Hrvatska Mensa uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje, a provele su ga učiteljice iz matematike. Na natjecanju je sudjelovalo 15 učenika petih i šestih razreda, a učenik 6.b razreda Lovro Jurković pozvan je na regionalno natjecanje u rješavanju sudoku zadataka na kojem se borio za odlazak na državnu razinu natjecanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 19. 11. 2021. 10:35

I moja škola sjaji za Vukovar

Najosjetljiviji trenutci hrvatske povijesti koji su se dogodili u periodu od 18. studenog do 20. studenog 1991. zaustave nas u trenutku razmišljanja o žrtvi podnesenoj za hrvatsku slobodu. To nitko ne može poreći što svjedoče aktivnosti koje smo proveli u našoj školi. Povijesne činjenice zapisane u udžbenicima kao i brojni potresni dokumentarni filmovi možda nisu bliski našim učenicima, no paljenje svijeća pokazuje da smo svjesni koliko nam je dobro i u ovim trenutcima bitke s opasnom bolešću.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 19. 11. 2021. 10:24

Obavijest o organizaciji rada školske ustanove od 16.11.2021.

Temeljem Odluke o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova (Narodne novine 121/2021) koju je donio Stožer civilne zaštite  Republike Hrvatske obavještavamo Vas da ste prilikom ulaska u školsku ustanovu dužni predočiti  EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju.

Na ulazu u školu roditelji/ skrbnici učenika i druge stranke dužne su predočiti navedene dokaze razrednicima, a ostale stranke dužne su predočiti navedene dokaze ovlaštenim osobama.

Odluka se ne primjenjuje na učenike prilikom boravka u prostorima škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 16. 11. 2021. 08:36

Obilježili smo Mjesec hrvatske knjige

        Od 1995.godine u Hrvatskoj se u vremenu od 15.listopada do 15.studenoga obilježava Mjesec hrvatske knjige. U tih mjesec dana sve hrvatske knjižnice, od najvećih do najmanjih, nekom promotivnom akcijom obilježavaju ovu manifestaciju potičući na taj način ljepotu pisane riječi i važnost i vrijednost čitanja.

         I naša škola svake godine obilježava Mjesec hrvatske knjige trudeći se organizirati neku akciju koja će postići cilj i biti zabavna učenicima. Ove godine organizirali smo Inregrirani radni dan vodeći pritom računa o svim pandemijskim mjerama.

  :: opširnije :: 


objavio: Tatjana Hajnal  datum: 12. 11. 2021. 12:24

Kuhinja za mjesec studeni iznosi 64,00 kune

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 8. 11. 2021. 13:28

Obavijest za roditelje i učenike Vijest ima dokument u privitku

Temeljem obavijesti o organizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Brodsko- posavska  županija  od 8. studenoga 2021. godine nastava će se organizirati prema modelu A (nastava u učionicama) za sve učenike.

Molimo sve roditelje/skrbnike da pročitaju Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti Covid-19 vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022. koje se nalaze u dokumentu koji je prilog ove obavijesti ili na poveznici :

Upute HZJZ

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 5. 11. 2021. 17:46

Natječaj za radno mjesto učitelja/ce razredne nastave

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 5. 11. 2021. 11:23

Fotografski prikaz umjetničkih djela u suvremenom vremenu - nastav informatike projekt REMAKE

Nastava informatike nam svima omogućuje upoznavanje s raznim alatima, aplikacijama koje možemo i kasnije koristiti u nastavi. Učenici šestih razreda u nastavi informatike  napravili su zanimljivi umjetnički projekt pod nazivom "Fotografski prikaz umjetničkih djela u suvremenom vremenu".
Ra
dove su objavili online u alatu Padlet.  Projekt Remake - 2021 (padlet.com)

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Pehar  datum: 28. 10. 2021. 13:16

Posjet učenika šestih razredu PP Papuk i izletištu Jankovac

Zbog svih uvjeta prošle školske godine u kojoj nismo mogli realizirati nsatavu u prirodi, naša ideja za ovu šk.godinu bila  je izletište Jankovac na Papuku. Dana 15. listopada 2021. godine učenici su šestih razreda ostvarili svoju izvanučioničku nastavu na Jankovac. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Pehar  datum: 28. 10. 2021. 12:56

Stvaralačke čitaonice

Svi znamo koliko je važno čitanje – u Godini čitanja i Mjesecu hrvatske knjige nepotrebno je ponavljati sve dobrobiti koje čitanje donosi. Kad se tome doda da u našoj školi ima puno pametne, vrijedne i kreativne djece, onda je jasno da  to treba iskoristiti na najbolji mogući način. Zato smo se  učiteljica Likovne kulture Alena Martinović Mileusnić i ja dogovorile organizirati slobodnu aktivnost pod nazivom Stvaralačke čitaonice.

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 28. 10. 2021. 09:04

Obavijest za roditelje i učenike o organizaciji nastave

Na temelju  Odluke  Župana o organizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Brodsko-posavska županija , ravnateljica donosi Odluku  o organizaciji nastave u Osnovnoj školi „Dr. Stjepan Ilijašević“ Oriovac.

Od 4. studenoga do 5. studenoga 2021. godine nastava će se održavati prema Modelu C (nastava na daljinu ili online nastava ) – za učenike od 1. do 8. razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 26. 10. 2021. 14:56

Izložba Dani kruha, Dani zahvalnosti za plodove zemlje u PŠ Brodski Stupnik

U mjesecu listopadu se u našoj domovini zahvaljuje za KRUH  I  PLODOVE ZEMLJE.

U Pš Brodski Stupnik se već tradicionalno obilježava izložbom kolača, kruha, slastica i domaćih proizvoda koje prirede roditelji učenika. Ove godine uređena je i izložba učeničkih radova na temu kruh i plodovi zemlje, a u organizaciju Izložbe uključila se i Udruga STUP.

Izložba je održana 15.10.2021.godine u Društvenom domu Brodski Stupnik.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Pehar  datum: 25. 10. 2021. 16:15

Najava provedbe osnovnog CAP programa

Osnovni CAP (Child Assault Prevention) program - program prevencije zlostavljanja djece provodit će se u našoj školi tijekom sljedeća dva tjedna sa svim učenicima trećih i četvrtih razreda.  Cilj ovog programa je smanjiti ranjivost djece i njihovu izloženost različitim oblicima zlostavljanja kroz pružanje kvalitetnih informacija, poučavanje učinkovitim prevencijskim strategijama, osnaživanje njima važnih odraslih - roditelja i zaposlenika osnovnih škola da im pruže kvalitetniju podršku.                                                                   CAP  program  je  verificiran  od  strane  Ministarstva  znanosti  i  obrazovanja  i  Agencije  za odgoj i obrazovanje, a riječ je o jednom od najkvalitetnijih i najobuhvatijih programa primarne prevencije zlostavljanja djece u svijetu. Educirani voditelji CAP programa kroz igranje uloga i vođenu grupnu raspravu nastoje učenicima pomoći da očuvaju svoja prava i uvijek ostanu – SIGRUNI, JAKI I SLOBODNI.                        

  :: opširnije :: 


objavio: Tatjana Hajnal  datum: 19. 10. 2021. 11:28

Natječaj za radno mjesto učitelja/ce informatike Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 18. 10. 2021. 12:10

Natječaj za radno mjesto učitelja/ce razredne nastave Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 18. 10. 2021. 11:58

Obavijest o rezultatima natječaja za učitelja/učiteljicu informatike Vijest ima dokument u privitku

Nakon objavljenog natječaja Osnovne škole „Dr. Stjepan Iijašević“ Oriovac za Učitelja / učiteljicu  INFORMATIKE na neodređeno puno radno vrijeme od  40 sati tjedno, objavljenog 13. rujna 2021. godine (KLASA: 112-08/21-01/05, URBROJ: 2178/10-01/01-21-1) na oglasnoj ploči i mrežnim stranicama HZZ-a, mrežnoj stranici i oglasnoj ploči Škole, temeljem uvida u natječajnu dokumentaciju i provedenog testiranja u skladu sa Pravilnikom o postupku zapošljavanja te procjeni i vrednovanju kandidata za zapošljavanje Osnovne škole „Dr. Stjepan Ilijašević“ Oriovac, obavještavamo Vas da nije izabran niti jedan kandidat za zasnivanje radnog odnosa.

Temeljem navedenog i u skladu sa člankom 8. Pravilnika o postupku zapošljavanja te procjeni i vrednovanju kandidata za zapošljavanje, ravnateljica donosi odluku o ne zasnivanju radnog odnosa.

S poštovanjem,

ravnateljica:

Darija Jozić Ratković, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 6. 10. 2021. 11:24

Kuhinja za mjesec listopad iznosi 84,00 kuna

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 1. 10. 2021. 10:17

Baština za sve

Dani europske baštine prigoda je za predstavljanje  i slavljenje zajedničke kulturne baštine europskih zemalja. Organizirana  pod motom -Baština za sve ! ove godine nastoji potaknuti zajedništvo,suradnju, uključivost i jednake mogućnosti za sve društvene skupine da dožive kulturnu baštinu.

 

 

Aktivnosti

Prezentacija

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 29. 9. 2021. 08:50

Jedan dan za čisti okoliš

U našoj Školi je u petak, 17. rujna 2021. provedena akcija Zelena čistka u sklopu projekta Udruge Žmergo iz Opatije. Učenici šestih razreda izašli su iz učionica i očistili okoliš Škole. Uključili smo se i u digitalnu čistku i očistili nepotrebne fotografije, video zapise i datoteke na računalima koja koriste djeca na satu Informatike, kao i školske tablete i osobne mobitele. Baš kao što je i moto Projekta, Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš, trebli bismo svakodnevno voditi brige o svom okolišu i čuvati ga za sljedeće generacije.

--

Ivana Dujić

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Pehar  datum: 19. 9. 2021. 11:38

Kuhinja za mjesec rujan iznosi 56,00 kuna

U prilogu se nalazi jelovnik.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 14. 9. 2021. 10:53

Natječaj za radno mjesto učitelja/ce informatike Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 13. 9. 2021. 14:47

Obavijest vezana za projekt "Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva" za školsku godinu 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

u nastavku ove obavijesti objavljujemo cijeli sadržaj Odluke o kriterijima za projekt "Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva" u školskoj godini 2021./2022.

Uz dokument kojim dokazujete ispunjavanje obveznog kriterija dužni ste popuniti i dostaviti IZJAVU koja se nalazi u prilogu ove obavijesti.

Roditelji koji prijavljuju dijete za ostvarivanje prava na financiranje školske prehrane  „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2021. - 2022.)“, izjavu i dokument dužni su dostaviti razrednicima najkasnije do (i) 20. rujna 2021. godine.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 9. 9. 2021. 21:13

Obavijest o početku nastavne godine i prvog nastavnog dana Vijest ima dokument u privitku

Dragi roditelji, dragi učenici evo nas na početku nove nastavne godine, svima nama želimo što sigurniju i uspješniju školsku godinu.

Nastava prvi dan počinje za sve učenike u 1. smjeni u 8:00 sati, a završava u 10:25,  a u 2. smjeni u 11:00, a završava u 13:25.

Ostale dane nastava u 1. smjeni  počinje u 8:00 sati , 2.  smjena počinje u 13:00 sati (PŠSK, PŠBS)

U MŠ Oriovac svi učenici idu u 1. smjenu

U PŠ Slavonski Kobaš  predmetna nastava ide u 1. smjenu, a razredna mijenja smjene, ovaj tjedan u 1. smjenu RN kreću učenici 1. i 3. razreda,  2. smjenu kreću učenici 2. i 4. razreda.

U PŠ Brodski Stupnik u 1. smjenu kreću učenici 1. i 4. razreda, a u 2. smjenu 2. i 3. razreda.

Učenici su obavezni pridržavati se epidemioloških mjera, nositi maske, izmjeriti temperaturu i održavati razmak. ( Pridržavati se protokola koji se nalazi dolje na poveznici)

Obavezno ponijeti preobuću, bilježnicu i pribor za pisanje. 

Učenici iz područja Brodskog Stupnika će bilježnice i mape dobiti čim iste budu dostavljene u školu

U prvom tjednu nema organizirane školske užine.

Raspored vožnje autobusa:

7:15 (rižino polje, silos, podrum, brdo, škola, kud)

 

PROTOKOL o organizaciji rada OŠ „Dr. Stjepan Ilijašević“ Oriovac u školskoj godini 2021./ 2022. U vrijeme proglašenja pandemije covid-19 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tatjana Hajnal  datum: 3. 9. 2021. 10:53

Obavijest za roditelje/skrbnike učenika o preuzimanju udžbeničkih kompleta i održavanju roditeljskih sastanaka

Obavještavamo roditelje/ skrbnike učenika predmetne nastave (od 5. do 8. razreda) da će udžbeničke komplete moći preuzeti:

 • u srijedu 1.9.2021. godine u vremenskom periodu od 16:00 do 18:00 sati
 • u četvrtak 2.9.2021. godine u vremenskom periodu od 9:00 do 12:00 sati.

Podjela udžbeničkih kompleta za učenike koji pripadaju matičnoj školi održat će se u MŠ u Oriovcu, a za učenike iz Slavonskog Kobaša podjela će se održati u PŠ Slavonski Kobaš.

Podjela udžbeničkih kompleta za učenike razredne nastave (od 2. do 4. razreda) održat će se u dogovoru s razrednicima.

Roditeljski sastanci za učenike prvih i petih razreda održat će se 1.9.2021. godine u sljedećim terminima:

 •  1.a razred u 18:00 sati
 •  1.k razred u 17:00 sati
 •  1.s razred u 19:00 sati
 •  5.a i 5.k razred u 18:00 sati.

Roditeljski sastanak 1.s razreda održat će se u PŠ Brodski Stupnik, 1.a i 5.a razreda u MŠ Oriovac, a roditeljski sastanak za učenike 1.k i 5.k održat će se u PŠ Slavonski Kobaš.  

Roditeljski sastanci za ostale razredne odjele održat će se tijekom rujna,  odnosno nakon početka nastavne godine u dogovoru s razrednicima.

Kako bi mogli popuniti Izjavu o preuzimanju udžbenika dužni ste upisati OIB oba roditelja/skrbnika.

Prilikom ulaska u školsku ustanovu obvezno je pridržavanje epidemioloških uvjeta (maske, mjerenje temperature i dezinfekcija ruku).

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 26. 8. 2021. 11:58

Obavijest o udžbenicima, radnim bilježnicama i drugim obrazovnim materijalima Vijest ima dokument u privitku

Obavještavamo roditelje da Ministarstvo znanosti i obrazovanja za školsku godinu 2021./2022. osigurava besplatne udžbenike za sve učenike, a bilježnice, radne bilježnice i likovne mape za sve razrede financirat će Općina Oriovac i Općina Brodski Stupnik.

Kutije za Tehničku kulturu od 5. do 8. razreda bit će naručene preko škole i njih plaćaju roditelji prilikom preuzimanja u rujnu.

U prilogu možete vidjeti popis udžbenika i drugih obrazovnih materijala, a za sve  upite stojimo Vam na raspolaganju!

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 15. 7. 2021. 08:43

Hunters and the fox - „PCP“ Erasmus+

Kako je ova školska godina bila puna izazova (česta izmjena online nastave i nastave u živo, učenika i učitelja u samoizolaciji i izolaciji te brojnih prilagodbi vezanih uz preporuke i epidemiološke uvjete), aktivnosti u međunarodnom projektu Play Children Play smo morali prilagoditi i osmisliti na način da zadovolje sve potrebne kriterije, ali opet da prate glavnu ideju projekta.

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 7. 7. 2021. 10:02

Nastavak projekta Zeleni pojas

O nastavku projekta Zeleni pojas u kojem je partner u provedbi i naša škola pročitajte na sljedećoj poveznici :

Zeleni pojas

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 11. 6. 2021. 11:57

Završena ovogodišnja akcija skupljanja otpadnih baterija.

Stare baterije zbrinut će tvrtka Friš d. o. o. iz Križevaca, u čiji smo se projekt uključili ove školske godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Pehar  datum: 9. 6. 2021. 14:31

Obilježen Dan škole

U petak (28. svibnja 2021.) obilježen je Dan naše škole na malo drugačiji način. Dan smo proveli u natjecateljskom duhu i odmjerili znanje na pub kvizu koji je bio održan online,a u natjecanju su sudjelovali svi razredi cijele škole. Svi zajedno smo se zabavili i proslavili naš dan. Jedna skupina pitanja je bila pripremljena za učenike razredne nastave, a druga skupina pitanja za učenike predmetne nastave. Pobjednička ekipa dobila je prigodnu, slatku nagradu. Osim kviza, svi učenici, roditelji i djelatnici su mogli pogledati bogatu  virtualnu izložbu i čestitku koje su postavljene na web stranicu. Na kraju dana, učenicima su dodijeljenja priznanja, pohvale i nagrade.

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 1. 6. 2021. 11:41

Dan škole 2021.

Ova školska godina nam je bila puna prepreka i izazova. Bez obzira na to,stvorila puno lijepih sjećanja. Sjećanja su nešto što nosimo uvijek u sebi i pažljivo čuvamo. Danas se sjećamo naših dobrih starih vremena kad možda nismo znali koliko su dragocjena te s optimizmom i nadom čekamo da se vrate. No, danas i s ponosom obilježavamo naš dan i zajedno slavimo. 

Svim našim učenicima i djelatnicima sretan Dan škole!

Čestitka

Izložba

Svijet je naša planeta

 

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 27. 5. 2021. 22:57

Upis u 1. razred OŠ - obavijest

Obavještavamo roditelje školskih obveznika da će upis u 1. razred OŠ "Dr. Stjepan Ilijašević" Oriovac biti 2. 6. 2021. (srijeda) u Matičnoj školi Oriovac, Područnoj školi Brodski Stupnik i Područnoj školi Slavonski Kobaš. U priloženom dokumentu nalaze se točni termini za sve škole te popis dokumentacije koju je potrebno donijeti.

MŠ Oriovac

PŠ Brodski Stupnik

PŠ Slavonski Kobaš

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 27. 5. 2021. 09:30

Dan škole u petak 28. svibnja 2021. godine - OBAVIJEST

U petak 28. svibnja 2021. godine obilježavamo Dan škole prigodnim aktivnostima.

Svi učenici idu u 1. smjenu i to prema sljedećem rasporedu:

 • učenici od 1. do 4. razreda na nastavu dolaze prema dogovorenom rasporedu s učiteljicama, a aktivnosti završavaju nakon 4. sata,
 • učenicima od 5. do 8. razreda u Matičnoj školi u Oriovcu i Područnoj školi u  Slavonskom Kobašu nastava počinje u 9:00 sati i završava u 12:15 sati.

Razredi će sudjelovati u natjecanju u Pub Quizu. Učenici ne nose knjige ali nose preobuću, masku, tablet i pribor za pisanje.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 26. 5. 2021. 14:11

Obavijest o pokretanju izbora za članove Školskog odbora Vijest ima dokument u privitku

18. rujna 2017. godine održana je 1. konstituirajuća sjednica aktualnog saziva Školskog odbora kojima mandat istječe 17. rujna 2021. godine.

Ovim putem Vas obavještavam da Osnovna škola „Dr. Stjepan Ilijašević“ Oriovac u skladu sa zakonskim odredbama i odredbama Statuta škole, pokreće postupak izbora, odnosno imenovanja članova novog saziva Školskog odbora.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 24. 5. 2021. 13:53

Sat razrednika proveden na svježem zraku

Odlučili smo sat razrednika u 5.k razredu i temu ekologije održati u našem školskom vrtu (PŠ Slavonski Kobaš) i ponovo ga oživjeti. Nakon dužeg perioda online nastave i radosti povratka u školu dočekalo naš je puno posla koji smo morali nadoknaditi pored obaveza u nastavi i učenju. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Pehar  datum: 24. 5. 2021. 13:07

Organizacija nastave za sve učenike od 17. svibnja 2021. godine Vijest ima dokument u privitku

Na temelju Odluke o organizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Brodsko- posavska  županija u razdobolju od 17. svibnja 2021. godine do kraja školske godine 2020./2021. godine nastava će se organizirati prema modelu A (nastava u učionicama) za sve učenike.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 13. 5. 2021. 11:57

Obavijest o rezultatima natječaja za učitelja/učiteljicu informatike Vijest ima dokument u privitku

Nakon objavljenog natječaja Osnovne škole „Dr. Stjepan Iijašević“ Oriovac za  Učitelja / učiteljicu  INFORMATIKE na neodređeno puno radno vrijeme od  40 sati tjedno, objavljenog 8. travnja 2021. godine (KLASA: 112-08/21-01/04, URBROJ: 2178/10-01/01-21-1) na oglasnoj ploči i mrežnim stranicama HZZ-a, mrežnoj stranici i oglasnoj ploči Škole, temeljem uvida u natječajnu dokumentaciju, na temelju članka 107. stavka 12. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( NN 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 5/12, 16/12, 86/12, 126/12, 94/13, 152/14, 07/17, 68/18, 98/19, 64/20) , Školski odbor na sjednici održanoj 11. svibnja 2021. godine, ravnateljici Škole dao je prethodnu suglasnost za zasnivanje radnog odnosa na određeno puno radno vrijeme za kandidata:

 • Ivona Pudić Bančić mag. prim. educ.

S poštovanjem,

ravnateljica, Darija Jozić Ratković, prof.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 12. 5. 2021. 07:39

Organizacija nastave od 3. svibnja 2021. godine Vijest ima dokument u privitku

Na temelju  Odluke o organizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Brodsko-posavska županija, ravnateljica donosi Odluku  o organizaciji nastave u Osnovnoj školi „Dr.Stjepan Ilijašević“ Oriovac:

 • nastava za učenike od 1. do 4. razreda  održava se prema Modelu A odnosno u učionicama

 • nastava za učenike od 5. do 8. razreda održava se prema Modelu C odnosno kao nastava na daljinu ili online nastava.

Za učenike od 5. do 8. razreda nastava na daljinu ili online nastava provodit će se u realnom vremenu po rasporedu sati.

Navedena organizacija nastave primjenjuje se od 3. svibnja 2021. godine do  14. svibnja 2021. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 30. 4. 2021. 11:22

Obavijest za roditelje i učenike 4.s razreda Vijest ima dokument u privitku

U Područnoj školi u Brodskom Stupniku učenici 4.s razreda se vraćaju na redovnu nastavu u školsku ustanovu 30. travnja 2021. godine.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 29. 4. 2021. 14:02

Noć knjige

Knjiga kao lijek

I u 2021.godini prilagođavamo se ovim posebnim i teškim uvjetima pandemije pa nastavljamo s „on line“ aktivnostima i obilježavanjima važnih datuma i događanja.

Godinama se već 23.travnja obilježava kao Svjetski dan knjige kada se u večernjim satima u svim vrstama knjižnica organiziraju različite čitaonice, radionice i druženja...

  :: opširnije :: 


objavio: Tatjana Hajnal  datum: 23. 4. 2021. 15:40

Obavijest za roditelje i učenike 4.s razreda

 

ODLUKA

o organizaciji rada Osnovne škole „Dr. Stjepan Ilijašević“ Oriovac za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19

 1. Ovom odlukom uređuje se organizacija rada u Osnovnoj školi “Dr. Stjepan Ilijašević” Oriovac za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19.

 2. U Područnoj školi u Brodskom Stupniku nastava za učenike 4.s razreda odvijat će se na daljinu od 19. travnja 2021. godine.

 3. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i primjenjuje se od 19. travnja 2021. godine do opoziva.

 4. Ova odluka objavit će se na oglasnoj ploči i mrežnoj stranici Osnovne škole “Dr. Stjepan Ilijašević” Oriovac.

Ravnateljica

Darija Jozić Ratković, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 19. 4. 2021. 11:29

Testiranje za upis u 1. razred OŠ - obavijest

Obavještavamo roditelje da će se testiranje školskih obveznika obavljati u periodu od 26. do 29. travnja 2021. O mjestu i točnom terminu testiranja obavijestit će vas odgojiteljice/voditeljice programa male škole. Pregedi kod liječnika školske medicine obavljat će se tijekom svibnja, o čemu će svi biti na vrijeme obaviješteni.

Plan upisa

 

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 16. 4. 2021. 11:59

Organizacija nastave od 19. travnja 2021. godine

Na temelju  Odluke o organizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Brodsko-posavska županija, ravnateljica donosi Odluku  o organizaciji nastave u Osnovnoj školi „Dr.Stjepan Ilijašević“ Oriovac:

 • nastava za učenike od 1. do 4. razreda  održava se prema Modelu A odnosno u učionicama

 • nastava za učenike od 5. do 8. razreda održava se prema Modelu C odnosno kao nastava na daljinu ili online nastava.

Za učenike od 5. do 8. razreda nastava na daljinu ili online nastava provodit će se u realnom vremenu po rasporedu sati. Detaljne upute o provedbi ovog modela nastave učenici će dobiti od svojih učitelja putem MS Teamsa.

Navedena organizacija nastave primjenjuje se od 19. travnja 2021. godine do  30. travnja 2021. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 16. 4. 2021. 11:56

Obavijest za roditelje i učenike 6.k razreda

ODLUKA

o organizaciji rada Osnovne škole „Dr. Stjepan Ilijašević“ Oriovac za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19

 1. Ovom odlukom uređuje se organizacija rada u Osnovnoj školi “Dr. Stjepan Ilijašević” Oriovac za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19.
 2. U Područnoj školi u Slavonskom Kobašu nastava za učenike 6.k razreda odvijat će se na daljinu od 16. travnja 2021. godine.
 3. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i primjenjuje se od 16. travnja 2021. godine do opoziva.
 4. Ova odluka objavit će se na oglasnoj ploči i mrežnoj stranici Osnovne škole “Dr. Stjepan Ilijašević” Oriovac.

Ravnateljica

Darija Jozić Ratković, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 15. 4. 2021. 17:20

Natječaj za radno mjesto učitelja/ce informatike Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 8. 4. 2021. 10:53

Proljetni odmor učenika

Proljetni odmor učenika počinje 2. travnja i traje do 9. travnja 2021. godine. Nastava počinje 12. travnja 2021. godine. Ukoliko dođe ​do promjene modela nastave, sve obavijesti bit će na mrežnim stranicama škole.
  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 1. 4. 2021. 12:18

Uskrsna čestitka

Ljubav uskrsne kad mislimo da je nema, dobrota se pokaže kad mislimo da je nema, nada nas ispuni kad mislimo da je nema.... Zato i slavimo Uskrs !
Blagoslovljen Uskrs i obilje uskrsne sreće 🌞🤗🌼🌞
  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 1. 4. 2021. 12:05

Međunarodni dan sreće

Svake godine 20.3. trebali bi se na trenutak zapitati jesmo li uistinu sretni. Apstraktni pojam sreće današnje vrijeme nastoji materijalizirati, dodirnuti, učiniti vidljivim, možemo reći i popularizirati, no sreća kao duhovna dimenzija ima temelje u ljubavi koju smo spremni pružiti nekome i onda kada nam neće biti uzvraćena onako kako to očekujemo bilo da je u pitanju prijateljska, obiteljska ili intimna ljubav. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 30. 3. 2021. 08:48

Humanitarna akcija

Obaviještavamo roditelje i sve zainteresirane da naša škola pokreće humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava koja će biti usmjerena za jednu osnovnu školu ili obitelj s područja pogođenog potresom.

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 26. 3. 2021. 09:06

Humanitarna akcija učenika petih razreda "Djeca djeci"

Učenici petih razreda naše Škole uključili su se u humanitarnu akciju "Djeca djeci...dragi mali prijatelju" koja je pokrenuta preko istoimene grupe na Facebook- u.  Cilj je bio pokrenuti i potaknuti osjećaje djece prema bližnjima, a posebno prema onima kojima je pomoć najpotrebnija. Ideja je bila da u kutiju od cipela složimo nešto što će razveseliti nekog petaša, uz pismo podrške, što su naša djeca i razrednici i učinili. 
  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Pehar  datum: 23. 3. 2021. 16:48

Obavijest o rezultatima natječaja za učitelja/učiteljicu informatike Vijest ima dokument u privitku

Nakon objavljenog natječaja Osnovne škole „Dr. Stjepan Iijašević“ Oriovac za  Učitelja / učiteljicu  INFORMATIKE na neodređeno puno radno vrijeme od  40 sati tjedno, objavljenog 19. veljače 2021. godine (KLASA: 112-08/21-01/01, URBROJ: 2178/10-01/01-21-1) na oglasnoj ploči i mrežnim stranicama HZZ-a, mrežnoj stranici i oglasnoj ploči Škole, temeljem uvida u natječajnu dokumentaciju te nakon provedene procjene odnosno testiranja, a u skladu sa člankom 125. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi („Narodne novine“ broj 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 5/12, 16/12, 86/12, 126/12, 94/13, 152/14, 07/17, 68/18, 98/19 i 64/20), članku 8. Pravilnika o postupku zapošljavanja te procjeni i vrednovanju kandidata za zapošljavanje, te na temelju članka 72. Statuta Osnovne škole „Dr. Stjepan Ilijašević” Oriovac ravnateljica donosi odluku o nezasnivanju radnog odnosa.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 16. 3. 2021. 14:50

Obavijest o rezultatima natječaja za učitelja/učiteljicu njemačkog jezika

Nakon objavljenog natječaja Osnovne škole „Dr. Stjepan Iijašević“ Oriovac za  Učitelja / učiteljicu  NJEMAČKOG JEZIKA na određeno nepuno radno vrijeme od  12 sati tjedno, objavljenog 19. veljače 2021. godine (KLASA: 112-08/21-01/03, URBROJ: 2178/10-01/01-21-1) na oglasnoj ploči i mrežnim stranicama HZZ-a, mrežnoj stranici i oglasnoj ploči Škole, te u skladu s člankom 12. stavkom 5. Pravilnika o postupku zapošljavanja te procjeni i vrednovanju kandidata za zapošljavanje,  Školski odbor na sjednici održanoj 16. ožujka 2021. godine, ravnateljici Škole dao je prethodnu suglasnost za zasnivanje radnog odnosa na određeno nepuno radno vrijeme za kandidata:

 • Vedranu Šarčević, sveučilišnu prvostupnicu njemačkog jezika i književnosti i sveučilišnu prvostupnicu pedagogije.
  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 16. 3. 2021. 14:46

Rezultati 1. likovnog natječaja „Upoznajmo kulturnu baštinu našeg mjesta kroz likovne ostvaraje“

Na prvi likovni natječaj su pristigla 44 likovna ostvaraja.

Prosudbeno povjerenstvo, koje se sastojalo od tri učiteljice naše škole, izabralo je sljedeće učenike i njihove radove za nagradu:

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 10. 3. 2021. 12:50

Integrirani radni dan

5. ožujka 2021. u MŠ održan je integrirani dan na temu Timeline (Vremeplov) kao dio dvogodišnjeg međunarodnog eTwinning projekta koji naša škola provodi u suradnji s Industrijsko-obrtničkom školom Slavonski Brod i Osnovnom školom iz Paczkowa u Poljskoj.

Projekt je započet ove školske godine, a osmislile su ga učiteljica Jasne Vidmar i pedagoginja Emica Andrijević, a u njega je uključeno 30 učenika iz naše škole i nekoliko učitelja.

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 8. 3. 2021. 12:37

14. Tjedan psihologije u Hrvatskoj

Od 15. do 21. veljače u cijeloj se Hrvatskoj obilježavao 14. Tjedan psihologije. Zbog okolnosti u kojima trenutno živimo, slogan ovogodišnjeg Tjedna psihologije bio je – Čuvajmo (mentalno) zdravlje te je veliki broj predavanja održan upravo na tu temu.

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 4. 3. 2021. 13:17

Dan ružičastih majica

Zadnje srijede u veljači obilježava se Dan ružičastih majica. I naša škola svake godine obilježava taj dan i na taj način pružamo podršku borbi protiv vršnjačkog nasilja i pokazujemo svoj stav da nasilje osuđujemo.

Ove godine smo proveli TeenCAP program u 8. razredima, odnosno radionice koje obuhvaćaju prevenciju zlostavljanja među vršnjacima. Program su proveli TeenCAP pomagači : psihologinja Ana Zdjelarević, pedagoginja Emica Andrijević i učiteljica hrvatskog jezika Ana Vizjak. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 2. 3. 2021. 08:57

Kuhinja za mjesec ožujak iznosi 87,00 kuna

Postoji mogućnost izmjene jelovnike.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 26. 2. 2021. 10:49

Umjetnost u zajednici

Umjetnost je uvijek bila dio društvene zajednice, promovirala je solidarnost, podizala svijest i poticala na zajedništvo.   Vrijeme je ,više nego ikad,  pogodno i nužno  za rad s učenicima  u pravcu podizanja svijesti  o potrebitima,  pripadnosti kolektivu  i  osobnoj odgovornosti i  solidarnosti . Solidarnost je ljudsko zajedništvo, spremnost da se pomogne i iskaže podrška onima koji je trebaju.

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 21. 2. 2021. 22:57

Natječaj za radno mjesto učitelja/ce razredne nastave Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 19. 2. 2021. 11:37

Natječaj za radno mjesto učitelja/ce njemačkog jezika Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 19. 2. 2021. 11:36

Natječaj za radno mjesto učitelja/ce informatike Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 19. 2. 2021. 11:33

Najava provedbe TeenCAP programa

TeenCAP predstavlja program prevencije zlostavljanja koji je namijenjen tinejdžerima. Riječ je o jednom od najboljih preventivnih programa u svijetu koji je razvio Međunarodni centar za prevenciju nasilja (International Center for Assault Prevention – ICAP) iz SAD, a u Hrvatsku ga je uvela Udruga roditelja „Korak po korak“. TeenCAP pruža tinejdžerima konkretne informacije i strategije za ponašanje u opasnim situacijama.

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 19. 2. 2021. 10:31

Likovni natječaj - obavijest

Poštovani sudionici likovnog natječaja!
Iz opravdanih razloga, produženih praznika i nastave online pojedinih škola, produžujemo trajanje 1.likovnog natječaja. Rok za slanje radova je 28.veljače 2021. Objava rezultata će biti na mrežnoj stranici škole početkom ožujka.
Organizator natječaja
 
                                                Natječaj
  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 8. 2. 2021. 08:28

Kuhinja za mjesec veljaču iznosi 76,00kn

Postoji mogućnost izmjene jelovnika.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 1. 2. 2021. 08:20

Obavijest o održavanju nastave od 1. veljače 2021. godine

Na temelju Odluke o organizaciji nastave u osnovnim školama kojima je osnivač Brodsko-posavska županija od ponedjeljka 1.veljače 2021. godine učenici od 1. do 8. razreda nastavu pohađaju u školi prema redovitom rasporedu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 28. 1. 2021. 14:37

Sjećanje na žrtve Holokausta

 

Da se ne zaboravi...

Potresna ratna svjedočanstva uvijek ostavljaju bol, traumu, patnju žrtvama,njihovim obiteljima i cijelom narodu, ali i obvezu budućim generacijama da se slični događaji ne ponavljaju. Svjedočanstva žrtava Drugoga svjetskoga rata, posebice logoraša koji su preživjeli nacističke logore nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnima. Veliki spomenik u obliku cvijeta šafrana podignut je i u Jasenovcu gdje je , nažalost, bio logor smrti. Podsjeća nas na događaje koje je hrvatska povijest osudila i prihvatila odgovornost za nemile događaje. Odgovornost je prihvatila i naša škola ,OŠ ˝ Dr. Stjepan Ilijašević˝ Oriovac, kao dugogodišnji sudionik na međunarodnom projekt Šafran te svake godine na prigodan način obilježava sjećanje na stradalnike logora smrti .

Prezentacija

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 26. 1. 2021. 11:19

Dragi učenici i poštovani roditelji Vijest ima dokument u privitku

Možemo se nadati da više neće biti jakih potresa, no uvijek moramo biti spremni, oprezni, pokušati ostati smireni i bez panike.

Stoga je važno da u svakom trenutku slijedite upute učitelja, a posebno prilikom vježbi evakuacije i eventualnog potresa.

U prilogu se nalazi protokol u slučaju potresa kao i poveznice na mrežne stranice gdje možete pročitati i pogledati jednostavne, slikovite tekstove i video zapise kako se ponašati za vrijeme potresa.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 22. 1. 2021. 10:25

Organizacija nastave od 18. siječnja 2021. godine

Na temelju  Odluke o organizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Brodsko-posavska županija i koja je objavljena 14. siječnja 2021. godine na mrežnoj stranici Brodsko-posavske županije, obavještavamo Vas da će se nastava održavati na sljedeći način:

 • za učenike od 1. do 4. razreda nastava se održava  prema Modelu A odnosno u učionicama
 • za učenike od 5. do 8. razreda nastava se održava prema Modelu C odnosno kao nastava na daljinu ili online nastava.

Za učenike od 5. do 8. razreda nastava na daljinu ili online nastava provodit će se u realnom vremenu po rasporedu sati. Detaljne upute o provedbi ovog modela nastave učenici će dobiti od svojih učitelja putem MS Teamsa.

Navedena organizacija nastave primjenjuje se od 18. siječnja 2021. godine do  31. siječnja 2021. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 14. 1. 2021. 19:52

Čestitka Ministarstva znanosti i obrazovanja Vijest ima dokument u privitku

Drage kolegice i kolege,


na izmaku ove godine želim vam osobno zahvaliti na predanosti koju unosite u svoj posao jer smo, ponajviše zahvaljujući vama i vašem entuzijazmu, uspješno priveli kraju prvo polugodište ove nastavne godine. U uvjetima pandemije bilo je iznimno zahtjevno organizirati rad vrtića i škola i zato veliko hvala svima- ravnateljima, odgojiteljima, učiteljima, nastavnicima, stručnim suradnicima i administrativno-tehničkom osoblju. Hvala i roditeljima na razumijevanju i potpori koju su nam pružali, a djeci i učenicima na zrelosti i odgovornosti koju su pokazali.


Izazove s kojima smo se suočavali rješavali smo zajedno u suradnji i uz otvorenu komunikaciju. Vjerujem da ćemo i u 2021. godini, dijeleći odgovornost za postavljene ciljeve, zajednički i strpljivo graditi sustav odgoja i obrazovanja kako bismo našoj djeci i učenicima omogućili što kvalitetniji odgoj i obrazovanje te stjecanje znanja, vještina i stajališta potrebnih za osobni razvoj te gospodarstvo i društva u cjelini.


Svima želim čestit Božić te zdravljem i uspjehom protkanu 2021. godinu!


Ministar
prof.dr.sc. Radovan Fuchs

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 24. 12. 2020. 09:06

Obavijest o rezultatima natječaja za učitelja/učiteljicu matematike

Nakon objavljenog natječaja Osnovne škole „Dr. Stjepan Iijašević“ Oriovac za  Učitelja / učiteljicu  MATEMATIKE na određeno nepuno radno vrijeme od  27 sati tjedno, objavljenog 3. prosinca 2020. godine (KLASA: 112-08/20-01/04, URBROJ: 2178/10-01/01-20-1) na oglasnoj ploči i mrežnim stranicama HZZ-a, mrežnoj stranici i oglasnoj ploči Škole, temeljem uvida u natječajnu dokumentaciju, na temelju članka 107. stavka 12. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( NN 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 5/12, 16/12, 86/12, 126/12, 94/13, 152/14, 07/17, 68/18, 98/19, 64/20) , Školski odbor na sjednici održanoj 22. prosinca 2020. godine, ravnateljici Škole dao je prethodnu suglasnost za zasnivanje radnog odnosa na određeno nepuno radno vrijeme za kandidata:

 • Barbaru Sertić mag. prim. educ.

S poštovanjem,

ravnateljica,

Darija Jozić Ratković, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 23. 12. 2020. 10:59

OBAVIJESTI ZA RODITELJE

1. Razrednici će roditelje obavijestiti o ostvarenim rezultatima učenika na kraju prvog obrazovnog razdoblja putem informativnih razgovora, pisanim putem ili putem Teams-a.

2. Zimski odmor učenika počinje 24.12.2020. i traje do 15.1.2021. godine. Nastava počinje 18.1.2021. godine po redovnom rasporedu.

3. Drugo polugodište učenici RN - e počinju istom smjenom kojom su završili prvo polugodište.

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 23. 12. 2020. 10:58

Božićna Priredba

  :: opširnije :: 


objavio: Tatjana Hajnal  datum: 22. 12. 2020. 22:59

Božićna čestitka💖

Čestit Božić i sretnu Novu godinu svima žele učenici i djelatnici OŠ "Dr. Stjepan Ilijašević"

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 21. 12. 2020. 11:18

Humanitarna akcija - Brezovica

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 18. 12. 2020. 10:37

27. susret malih pjesnika Slavonije i Baranje

I  u ovoj nesigurnoj, neizvjesnoj godini  naša škola nije propustila priliku biti sudionik  27. Susreta malih pjesnika Slavonije i Baranje u Cerniku.  To nam je omogućila učenica naše škole Marta Conjar (6.b) čija je pjesma Što još svirači znaju uvrštena među najljepše pjesme ovogodišnje manifestacije koja, zbog pandemije koronavirusa, nije održana na tradicionalan način, već aktivnostima na daljinu. Ove  godine na natječaj su prispjele 74 pjesme iz 25 škola, a povjerenstvo je odabralo  za tisak u zbirci 40 pjesama iz 21 škole štokavskoga govornog područja.

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 17. 12. 2020. 13:47

„Važnost očuvanja pitke vode“ – PARTNER PROJEKTA INA

O projektu

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 10. 12. 2020. 11:20

OŠ"Dr. Stjepan Ilijašević" organizira 1.likovni natječaj"Upoznajmo kulturnu baštinu našeg mjesta kroz likovne ostvaraje". Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Pehar  datum: 8. 12. 2020. 10:16

Humanitarna akcija - Brezovica

Poštovani roditelji, želimo vas obavijestiti kako će škola i ove godine prikupljati darove za djecu bez roditeljske skrbi Dječjeg doma u Brezovici. Naša škola već niz godina tijekom prosinca prikuplja pomoć za djecu koja borave u ovom domu, a ove godine odlučili smo se za prikupljanje SLATKIŠA I ŠKOLSKOG PRIBORA.

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 3. 12. 2020. 12:13

Natječaj za radno mjesto učitelja/ce matematike

Pogledati pod "opširnije"  kompletan sadržaj natječaja.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 3. 12. 2020. 11:56

Obavijest za učenike i roditelje 7.k razreda Vijest ima dokument u privitku

ODLUKA o stavljanju izvan snage

Odluke o organizaciji rada Osnovne škole „Dr. Stjepan Ilijašević“ Oriovac za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19

Uputom epidemiologa Brodsko-posavske županije, učenici 7.k razreda u Područnoj školi u Slavonskom Kobašu vraćaju se na redovnu nastavu u školsku ustanovu od 1.prosinca 2020. godine.

Ravnateljica

Darija Jozić Ratković, prof. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 30. 11. 2020. 11:13

Obavijest za učenike i roditelje 7.k razreda

ODLUKA

o organizaciji rada Osnovne škole „Dr. Stjepan Ilijašević“ Oriovac za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19

 1. Ovom odlukom uređuje se organizacija rada u Osnovnoj školi “Dr. Stjepan Ilijašević” Oriovac za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19.
 2. U Područnoj školi u Slavonskom Kobašu nastava za učenike 7.k razreda odvijat će se na daljinu od 30. studenoga 2020. godine do 7. prosinca 2020. godine.Učenici se vraćaju na redovnu nastavu u školsku ustanovu 8. prosinca 2020. godine.
 3. Učitelji/ce koji predaju učenicima iz točke 2., obavljat će poslove na izdvojenom mjestu rada, odnosno od mjesta koje je njihovo prebivalište odnosno boravište za one kojima je moguć rad na daljinu.
 4. Učitelji/ce koji predaju učenicima iz točke 2., kojima nije izrečena mjera samoizolacije poslove će obavljati na daljinu iz školske ustanove.
 5. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i primjenjuje se od 30. studenoga 2020. godine.
 6. Ova odluka objavit će se na oglasnoj ploči i mrežnoj stranici Osnovne škole “Dr. Stjepan Ilijašević” Oriovac.

Ravnateljica

Darija jozić Ratković, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 27. 11. 2020. 15:07

Poziv na Večer matematike

Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu, zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi, te dokazuje da matematičke probleme i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

Pozivam sve učenike naše škole na Večer matematike 2020. godine koja će se održati u tjednu od 30. studenog do 4. prosinca 2020. godine, a održat će se online u aplikaciji Microsoft Teams.

Učitelji će s učenicima podijeliti matematičke zagonetke, igre i druge materijale. Dragi učenici, uključite roditelje, braću, sestre, bake i djedove i zabavimo se svi skupa uz matematičke igre, otkrivanje zagonetki i drugih matematičkih aktivnosti!

 
Učiteljica matematike
Marija Tomljenović Mličević
  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 27. 11. 2020. 13:37

Međunarodno natjecanje Dabar 2020

Učenici naše škole uključili su se pod vodstvom svojih učitelja informatike i učiteljica razredne nastave,u međunarodnu inicijativu Dabar (Bebras) koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Pehar  datum: 22. 11. 2020. 21:23

Obavijest za roditelje i učenike 1.s., 4.s, 1.a, 2.a, 3.a, 4.a i 8.a razreda Vijest ima dokument u privitku

ODLUKA

o organizaciji rada Osnovne škole „Dr. Stjepan Ilijašević“ Oriovac za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19

 1. Ovom odlukom uređuje se organizacija rada u Osnovnoj školi “Dr. Stjepan Ilijašević” Oriovac za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19.
 2. U Područnoj školi u Brodskom Stupniku nastava za učenike 1.s i 4.s razreda odvijat će se na daljinu od 16. studenoga 2020. godine do 20. studenoga 2020. godine. Učenici se vraćaju na redovnu nastavu u školsku ustanovu 23. studenoga 2020. godine.
 3. U Matičnoj školi u Oriovcu nastava za učenike 8.a razreda odvijat će se na daljinu od 16. studenoga 2020. godine do 20. studenoga 2020. godine.  Učenici se vraćaju na redovnu nastavu u školsku ustanovu 23. studenoga 2020. godine.
 4. U Matičnoj školi u Oriovcu nastava za učenike 4.a razreda odvijat će se na daljinu 16. studenoga 2020. godine. Učenici se vraćaju na redovnu nastavu u školsku ustanovu 17. studenoga 2020. godine
 5. U Matičnoj školi u Oriovcu nastava za učenike 1.a, 2.a, i 3.a, razreda odvijat će se na daljinu od 16. studenoga 2020. godine do 23. studenoga 2020. godine. Učenici se vraćaju na redovnu nastavu u školsku ustanovu 24. studenoga 2020. godine.
 6. Učitelji/ce koji predaju učenicima iz točki 2., 3., 4. i 5., obavljat će poslove na izdvojenom mjestu rada, odnosno od mjesta koje je njihovo prebivalište odnosno boravište za one kojima je moguć rad na daljinu.
 7. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i primjenjuje se od 16. studenoga 2020. godine.
 8. Ova odluka objavit će se na oglasnoj ploči i mrežnoj stranici Osnovne škole “Dr. Stjepan Ilijašević” Oriovac.

Ravnateljica,

Darija Jozić Ratković, prof.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 17. 11. 2020. 14:24

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, državni praznik

U  srijedu 18. studenoga  2020. godine  je državni praznik - Dan sjećanja na žrtve Domovinskoga rata  i Dan sjećanja na  žrtvu Vukovara i Škabrnje, te taj dan neće biti nastave.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 17. 11. 2020. 14:06

Mjesec hrvatske knjige

         Mjesec hrvatske knjige tradicionalna je i najveća manifestacija u Hrvatskoj kojom se tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga, nastoji na nacionalnoj, ali i na lokalnim razinama govoriti o knjizi, promicati čitanje te na različitim programima okupljati sve one koje knjiga istinski zanima. I učenici naše škole svake godine sudjeluju u različitim programima vezanima za knjigu i hrvatske književnike.

         Ne vole svi učenici čitati, kao ni odrasli uostalom, zato uvijek smislimo neki zajednički program u kojemu mogu svi sudjelovati i na različite načine pridonositi promociji knjige i čitanja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Tatjana Hajnal  datum: 15. 11. 2020. 21:55

Šafran

Projekt Šafran irska je inicijativa koja trenutačno obuhvaća nekoliko europskih država. Irska zaklada za edukaciju o Holokaustu osigurava lukovice žutog šafrana koje se sade u jesen u spomen na milijun i pol židovske djece koja su nastradala u holokaustu te tisuće druge djece koja su bile žrtve nacističkih zvjerstava. Žuti cvjetovi podsjećaju na žute Davidove zvijezde koje su Židovi morali nositi tijekom nacističke vladavine. Šafran cvate krajem siječnja ili početkom veljače, otprilike u vrijeme Međunarodnog dana sjećanja na Holokaust (27. siječnja). 

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 11. 11. 2020. 12:01

Digitalno zrela škola

Digitalna zrelost škola u današnjem modernom društvu je vrlo važna. Europska komisija svojim inicijativama potiče razvoj digitalne zrelosti škola koja se sustavno razvija kroz peojekt e - Škole. Napredak škole se prati kroz upitnike procjene digitalne zrelosti. 

Naša škola ponosno je zauzela 5. razinu digitalne zrelosti - DIGITALNO ZRELA ŠKOLA. Ponosni smo na razvoj naše škole koja je na početku bila DIGITALNA POČETNICA.

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 11. 11. 2020. 10:37

Obavijest o projektu "Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva" Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

objavljujemo cijeli sadržaj Odluke o kriterijima za projekt "Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva" u školskoj godini 2020./2021..

U prilogu se nalazi Izjava o članovima zajedničkog kućanstva za roditelje koji ispunjavanju dodatni kriterij pod točkom 2.1.

Roditelji koji se javljaju na ovaj projekt dužni su dostaviti dokumentaciju razrednicima najkasnije do 16. studenoga 2020. godine.

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 6. 11. 2020. 10:24

Obavijest za roditelje i učenike 3.s razreda Vijest ima dokument u privitku

ODLUKA

o organizaciji rada Osnovne škole „Dr. Stjepan Ilijašević“ Oriovac za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19

 1. Ovom odlukom uređuje se organizacija rada u Osnovnoj školi “Dr. Stjepan Ilijašević” Oriovac za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19.
 2. U Područnoj školi u Brodskom Stupniku nastava za učenike 3.s razreda odvijat će se na daljinu od 4. studenog 2020. godine.
 3. Učitelji kojima je određena mjera samoizolacije obavljat će poslove na izdvojenom mjestu rada, odnosno od mjesta koje je njihovo prebivalište odnosno boravište za one kojima je moguć rad na daljinu.
 4. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i primjenjuje se od 4. studenog 2020. godine do opoziva.
 5. Ova odluka objavit će se na oglasnoj ploči i mrežnoj stranici Osnovne škole “Dr. Stjepan Ilijašević” Oriovac.

Ravnateljica:

 Darija Jozić Ratković, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 3. 11. 2020. 09:17

Obavijest o rezultatima natječaja za učitelja/učiteljicu informatike Vijest ima dokument u privitku

Predmet : Obavijest kandidatima natječaja

Nakon objavljenog natječaja Osnovne škole „Dr. Stjepan Iijašević“ Oriovac za  Učitelja / učiteljicu  INFORMATIKE na neodređeno puno radno vrijeme od  40 sati tjedno, objavljenog 5. listopada 2020. godine (KLASA: 112-08/20-01/03, URBROJ: 2178/10-01/01-20-1) na oglasnoj ploči i mrežnim stranicama HZZ-a, mrežnoj stranici i oglasnoj ploči Škole, temeljem uvida u natječajnu dokumentaciju, na temelju članka 107. stavka 12. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( NN 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 5/12, 16/12, 86/12, 126/12, 94/13, 152/14, 07/17, 68/18, 98/19, 64/20) , Školski odbor na sjednici održanoj 30. listopada 2020. godine, ravnateljici Škole dao je prethodnu suglasnost za zasnivanje radnog odnosa na određeno puno radno vrijeme za kandidata:

 • Kristinu Briški, mag. primarnog obrazovanja

S poštovanjem,

ravnateljica:

 

Darija Jozić Ratković, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 2. 11. 2020. 12:35

Obavijest o rezultatima natječaja za učitelja/učiteljicu matematike Vijest ima dokument u privitku

Predmet : Obavijest kandidatima natječaja

Nakon objavljenog natječaja Osnovne škole „Dr. Stjepan Iijašević“ Oriovac za  Učitelja / učiteljicu  MATEMATIKE na određeno nepuno radno vrijeme od  27 sati tjedno, objavljenog 5. listopada 2020. godine (KLASA: 112-08/20-01/02, URBROJ: 2178/10-01/01-20-1) na oglasnoj ploči i mrežnim stranicama HZZ-a, mrežnoj stranici i oglasnoj ploči Škole, temeljem uvida u natječajnu dokumentaciju, na temelju članka 107. stavka 12. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( NN 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 5/12, 16/12, 86/12, 126/12, 94/13, 152/14, 07/17, 68/18, 98/19, 64/20) , Školski odbor na sjednici održanoj 30. listopada 2020. godine, ravnateljici Škole dao je prethodnu suglasnost za zasnivanje radnog odnosa na određeno nepuno radno vrijeme za kandidata:

 • Ružicu Crnac univ. bacc. ing. mech

S poštovanjem,

ravnateljica:

Darija Jozić Ratković, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 2. 11. 2020. 12:31

Obavijest o rezultatima natječaja za učitelja/učiteljicu fizike Vijest ima dokument u privitku

Predmet : Obavijest kandidatima natječaja

Nakon objavljenog natječaja Osnovne škole „Dr. Stjepan Iijašević“ Oriovac za  Učitelja / učiteljicu  FIZIKE na određeno nepuno radno vrijeme od  24 sati tjedno, objavljenog 5. listopada 2020. godine (KLASA: 112-08/20-01/01, URBROJ: 2178/10-01/01-20-1) na oglasnoj ploči i mrežnim stranicama HZZ-a, mrežnoj stranici i oglasnoj ploči Škole, temeljem uvida u natječajnu dokumentaciju, na temelju članka 107. stavka 12. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( NN 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 5/12, 16/12, 86/12, 126/12, 94/13, 152/14, 07/17, 68/18, 98/19, 64/20) , Školski odbor na sjednici održanoj 30. listopada 2020. godine, ravnateljici Škole dao je prethodnu suglasnost za zasnivanje radnog odnosa na određeno nepuno radno vrijeme za kandidata:

 • Pamelu Kljajić, mag. ing. strojarstva

S poštovanjem,

ravnateljica:

Darija Jozić Ratković, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 2. 11. 2020. 12:21

Jesenski odmor učenika

Obavještavamo učenike i roditelje da u ponedjeljak, 2.11.2020. počinje jesenski odmor učenika i traje do 3.11.2020. Nastava počinje u srijedu, 4.11. 2020. Potičemo sve učenike da budu dosljedni odgovornom ponašanju i pridržavaju se epidemioloških mjera. Želimo vam ugodan i zdrav kratki predah!

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 28. 10. 2020. 17:38

Skupljajmo stare baterije

U listopadu 2020. smo se pridružili projektu skupljanja starih baterija. Stupili smo u kontakt s tvrtkom Friš d. o. o. iz Križevaca, te se uključili u njezin projekt skupljanja starih baterija. Oni su se obvezali prazniti spremnike koje su dostavili našoj školi. Spremnici su dodijeljeni svakoj školi i djeca su već počela skupljati.

Mnoge stare baterije i akumulatori u sebi sadrže teške metale kao što su olovo, kadmij ili živa koji, koliko su korisni, toliko su i štetni. Iz oštećenih kućišta starih baterija može doći do istjecanja opasnih tvari i teških metala u vodu i okoliš, čime se ozbiljno ugrožava priroda te zdravlje ljudi i životinja. Tako želimo utjecati i na ekološku svijest naših učenika, pa je to bio dodatni razlog uključivanja u projekt.

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 27. 10. 2020. 21:28

Projekt učenika šestih razreda - nastava informatike, Fotografski prikaz umjetničkih djela u suvremenom vremenu

Nastava informatike nam svima omogućuje upoznavanje s raznim alatima, aplikacijama koje možemo i kasnije koristiti u nastavi. Učenici šestih razreda u nastavi informatike napravili su zanimljivi umjetnički projekt pod nazivom "Fotografski prikaz umjetničkih djela u suvremenom vremenu".

https://padlet.com/ivan_pehar/remake6inf

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Pehar  datum: 22. 10. 2020. 11:21

''Space week 2- Tjedan svemira''

Učenici 3.s razreda iz Pš Brodski Stupnik proveli su aktivnosti eTwinning projekta ''Space week 2-Tjedan svemira''.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Pehar  datum: 21. 10. 2020. 13:27

Svjetski dan mentalnog zdravlja - 10.listopada (eTwinning projekt My, Myself & I)

Po prvi puta u našoj školi, ove je godine obilježen Svjetski dan mentalnog zdravlja. Mentalno zdravlje smatra se bogatstvom današnjice i zato je iznimno važno što ranije djecu poučavati o istom. Rane intervencije na ovom području mogu spriječiti ozbiljne poteškoće u budućnosti. Ove se godine posebno naglašava važnost mentalnog zdravlja, jer je epidemija s kojom danas živimo, dodatni izazov za mentalno zdravlje.

  :: opširnije :: 


objavio: Tatjana Hajnal  datum: 19. 10. 2020. 15:10

Kuhinja za mjesec listopad iznosi 84,00 kuna

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 5. 10. 2020. 13:50

Natječaj za radno mjesto učitelja/ce fizike

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 5. 10. 2020. 13:46

Natječaj za radno mjesto učitelja/ce matematike

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 5. 10. 2020. 13:44

Natječaj za radno mjesto učitelja/ce informatike

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 5. 10. 2020. 13:42

„JA I SVA MOJA LICA“ - NOVI ETWINNING PROJEKT U NAŠOJ ŠKOLI

Naša se škola u ovoj školskoj godini priključila međunarodnom eTwinning projektu pod nazivom "Me, Myself & I" ("Ja i sva moja lica"). Riječ je o projektu koji ističe važnost brige za mentalno zdravlje djece i mladih, potiče učenike na prepoznavanje vlastitih emocionalnih stanja, kvalitetnu komunikaciju s bližnjima, suradnju i traženje podrške u vlastitoj zajednici. Kroz zanimljive aktivnosti, učenici će učiti o svom mentalnom zdravlju te surađivati s učenicima iz drugih škola; na taj će način čuti brojne primjere ponašanja koji doprinose očuvanju mentalnog zdravlja.

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 1. 10. 2020. 10:37

Kuhinja za mjesec rujan iznosi 50,00 kuna

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 15. 9. 2020. 07:51

Raspored vožnje za učenike putnike

Raspored vožnje za učenike putnike u MŠ :
Samo ispred PŠ Brodski Stupnik se učenici dijele na 5. i 6. razred te 7. i 8. razred. Na svim ostalim stanicama ulaze zajedno (ne dijele se)

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 7. 9. 2020. 13:59

PROTOKOL O ORGANIZACIJI RADA ZA VRIJEME PANDEMIJE COVID -19

U prilogu se nalazi Protokol o organizaciji rada OŠ "Dr. Stjepan Ilijašević" Oriovac u školskoj godini 2020./2021. u vrijeme proglašenja pandemije Covid -19.

 

  Protokol OŠ "Dr. Stjepan Ilijašević" Oriovac

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 5. 9. 2020. 17:37

OBAVIJEST O POČETKU NASTAVNE GODINE 2020./2021.

7. rujna 2020. (ponedjeljak) prvi je dan nastave. Učenici imaju po tri sata ; dva sata razrednika i predmet koji predaje razrednik. Prvi dan trebaju ponijeti knjige za taj predmet, maske i preoubuću. Perive maske za daljnje korištenje će dobiti taj dan u školi. Prvi tjedan nema organizirane prehrane u školi. Sa sobom trebaju imati bočicu vode. Predmetna nastava u MŠ ulazi na ulaz kod dvorane, a razredna nastava na glavni ulaz škole. U PŠ Slav. Kobaš razredna nastava , 5. i 6. razred ulaze na glavni ulaz, a 7.i 8. razred ulazi na sporedni ulaz.

Učenici putnici idu prema sljedećem redu vožnje : 8,15 – Rižino polje (Silos) Stupljansko brdo

                                                                                  8,40 – Podrum, Škola, KUD

Povratak autobusa prvi dan je u 11.30. Tijekom vožnje nositi maske.

 

Nastava će se odvijati prema sljedećoj satnici:

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 4. 9. 2020. 11:18

OBAVIJEST RODITELJIMA O PREUZIMANJU UDŽBENIKA

Obavještavamo roditelje učenika predmetne nastave da će udžbenike moći preuzeti u četvrtak (3.9.2020.) i petak (4.9.2020.) u matičnoj i područnim školama.

Vrijeme preuzimanja udžbenika je od 10 do 12 sati prije podne te od 17 do 19 sati poslije podne.

Učenici koji stanuju na području Brodskog Stupnika udžbenike preuzimaju u PŠ Brodski Stupnik. 

Obavezno je nošenje maski!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 2. 9. 2020. 12:08

Obavijest za učenike i roditelje Vijest ima dokument u privitku

Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavili su nove Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezane uz rad osnovnih škola, koje su priložene uz ovu obavijest, te Vas molimo obratite pozornost na iste.


U skladu s navedenom Uputom, izrađujemo Protokol o organizaciji nastave, a  svi roditelji i učenici biti će s njim upoznati na vrijeme.

Učenici od petog do osmog razreda moraju nositi maske za lice. Prvi dan nastave moraju imati svoju masku za lice, a za daljnju nastavu škola im je naručila po tri perive pamučne maske.


Sve udžbenike, radne bilježnice i bilježnice, učenici će preuzeti prvi dan nastave, a roditeljima će biti proslijeđene Izjave o preuzimanju udžbenika koje su dužni potpisati i vratiti razrednicima.


Sve daljnje obavijesti i upute vezane uz početak nastave pratite na mrežnoj stranici škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 28. 8. 2020. 14:03

OBAVIJEST O RODITELJSKOM SASTANKU ZA 1. RAZREDE

Roditeljski sastanci za roditelje učenika 1. razreda naše škole održat će idući tjedan prema sljedećem rasporedu ; 

 

MŠ Oriovac - 2.9.2020. (srijeda) u 17.30 sati u školskoj dvorani

PŠ Slav. Kobaš - 2.9.2020. (srijeda) u 17 sati u školskoj dvorani

PŠ Brodski Stupnik - 3.9.2020. (četvrtak) u 17.30 sati u holu škole

Obavezno je nošenje maski, održavanje socijalne distance i pridržavanje ostalih epidemioloških mjera. Na ulazu će se mjeriti temperatura, dezinficirati ruke te prolaziti kroz dezinficijens za obuću.

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 28. 8. 2020. 09:25

Uspješna školska godina u PŠ Brodski Stupnik

U ovoj školskoj godini, neobičnoj i izazovnoj za sve, u PŠ Brodski Stupnik se može reći da je bila više nego uspješna kada se radi o uređenju škole. Zahvaljujući donacijama i potporama te višegodišnjoj suradnji s roditeljima, unutrašnji prostor škole je obnovljen, a učionice su dobile novi i prikladniji ugođaj.

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Pišonić  datum: 17. 7. 2020. 00:29

OBAVIJEST O UDŽBENICIMA I RADNIM BILJEŽNICAMA

Obavještavamo roditelje da MZO i za školsku godinu 2020./2021. osigurava besplatne udžbenike za sve učenike, a bilježnice i radne bilježnice financirat će Općina Oriovac i Općina Brodski Stupnik.

Kutije za Tehničku kulturu od 5. do 8. razreda bit će naručene preko škole i njih plaćaju roditelji prilikom preuzimanja u rujnu.

Likovne mape neće biti naručene preko škole, već ih roditelji kupuju samostalno. Preporuka za likovnu mapu je Profil Klett za učenike od 5. do 8. razreda. Učenici koji nisu iskoristili likovne mape od ove školske godine mogu iste koristiti i za sljedeću godinu. 

Za sve upite stojimo Vam na raspoaganju!

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 10. 7. 2020. 09:52

OBAVIJEST O UPISIMA U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

Ovogodišnji upisi u 1. razred OŠ "Dr. Stjepan Ilijašević" Oriovac obavljat će se u idućem tjednu u matičnoj i područnim školama. Raspored upisa se nalazi u priloženim plakatima (link ispod teksta)  kao i potrebna dokumantacija. U 1. razred se upisuju djeca koja su do 1. travnja 2020. navršila 6 godina.

Upisi - Oriovac

Upisi - Slavonski Kobaš

Upisi - Brodski Stupnik

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 1. 7. 2020. 11:26

Osmaši

Dragi naši!

Svaki kraj je početak nečega novoga. Naši osmaši su došli do kraja svog osnovnoškolskog obrazovanja, ali i početka novog poglavlja svoga života.

  :: opširnije :: 


objavio: Tatjana Hajnal  datum: 26. 6. 2020. 14:03

KRAJ NASTAVNE GODINE

Danas je zadnji dan nastave u ovoj školskoj godini koja je zaista bila izazovna i posebna. Znamo da vam nije bilo lako, ali zajedno smo i to prebrodili. Zahvaljujemo se svim učenicima i roditeljima na uloženom trudu, vremenu i razumijevanju. Bili ste vrijedni, ustrajni i strpljivi te ste zaslužili odmor koji slijedi. Uživajte u praznicima i odmorite se. Vidimo se u 9. mjesecu! 

Za kraj pogledajte i kratku izložbu učenika 2.a razreda:

 

https://padlet.com/natasadur/Bookmarks

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 25. 6. 2020. 10:50

OBAVIJEST - UPISI U 1. RAZRED OŠ

Obavještavamo roditelje školskih obveznika da će svi biti telefonski kontaktirani kako bi dogovorili termin testiranja za vaše dijete.Testiranje će početi u srijedu- 17.6. i trajat će nekoliko dana (ovisno o dogovorenim terminima).

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 15. 6. 2020. 13:00

Važno! Upisi u srednju školu!

Dragi učenici i roditelji,

na poveznici https://www.upisi.hr/upisi/Novosti/Novost/2645 možete pronaći sve  informacije o postupku prijava i upisa u srednje škole za školsku godinu 2020./2021.

Informacije su dostupne kroz četiri publikacije podijeljene prema tipu učenika, a osim publikacija, na navedenoj poveznici možete pronaći i primjer bodovanja uspjeha učenika iz osnovnog obrazovanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 12. 6. 2020. 09:31

Fotografski prikaz umjetničkih djela u suvremenom vremenu - Informatika na daljinu

Nastava na daljinu nam svima omogućuje upoznavanje s raznim alatima, aplikacijama koje možemo i kasnije koristiti u nastavi. Učenici šestih razreda u nastavi informatike na daljinu napravili su zanimljivi umjetnički projekt pod nazivom "Fotografski prikaz umjetničkih djela u suvremenom vremenu".
 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Pehar  datum: 5. 6. 2020. 11:24

DAN ŠKOLE

Dragi učenici i roditelji,

danas obilježavamo Dan škole. U ovoj školskoj godini proživjeli smo mnoge stresne situacije, ali unatoč tome, imamo puno toga na što smo ponosni i što možemo pokazati. Pred vama se nalazi prezentacija koja će vas provesti kroz cijelu školsku godinu. Na početku pritisnite zvučnik kako biste imali i glazbu uz prezentaciju.  Na svakom slajdu se nalaze interaktivne ikone, a klikom na njih, otvorit ćete događaje kojih se rado prisjećamo. U mjesecu svibnju postavljene su vam i dvije verzije pub quiza uz koje na zabavan način možete propitati svoje znanje. Osim kviza, možete vidjeti i izložbu likovnih radova koji su nadmašili sva očekivanja. Kviz i izložbe radova također otvarate interaktivnim ikonama.

Budite ponosni na vašu školu i na sebe jer je škola institucija, a dušu i život joj dajete vi. Sretan vam Dan škole!

 

Dan škole - prezentacija

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 29. 5. 2020. 06:21

Upute za roditelje

Poštovani roditelji,

Hrvatski zavod za javno zdravstvo, objavio je savjete  za roditelje vezane uz rad  škola od 25.05.2020. godine. 

Iste Vam prenosimo u cijelosti: 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 24. 5. 2020. 07:54

Lijepe vijesti iz Moderne Galerije u Zagrebu

Na Međunarodni dan muzeja   18.5. Moderna Galerija u Zagrebu objavila je  rezultate projekta- Zajedno unatoč svemu.

U ovo doba  pandemije ,kada smo  gotovo svi svedeni na osnovu komunkaciju ,  posao i školu online, kulturne ustanove bile  su   naročito ugrožene jer  se njihova osnovna izložbena aktinvost nije mogla odvijati. i one  su se okrenule  digitlanim tehnologijama i ponudile svoje blago virtualnim putem. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Pehar  datum: 20. 5. 2020. 19:30

Obavijest za roditelje učenika od 1. do 4. razreda Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je nove Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi. 

Upute se primjenjuju od 25. svibnja 2020. godine te Vas molimo pročitajte ih kako bi povratak učenika razredne nastave u klupe bio što sigurniji.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 20. 5. 2020. 14:30

ČITANJEM DO ZVIJEZDA

 

Kao i prethodne školske godine, naša se škola ponovno priključila nacionalnom projektu Čitanjem do zvijezda. Projekt je namijenjen učenicima koji si ljubitelji knjiga i čitanja, a nakon čitanja zadanih knjiga učenici sudjeluju i u natjecanjima. U projektu su sudjelovale učenice Maya Milašin Gere, Lucija Kolundžić, Ana Vlk i Ana Živatović, a ovogodišnja tema bila je „Između stvarnosti i fantazije“. Učenici Maya Milašin Gere izradila je i kreativni uradak na tu temu. Kao dodatna motivacija za rad, ali i nagrada za prošlogodišnji uspjeh, učenice su ove godine posjetile i Interliber. Nakon školskog natjecanja u siječnju, tri najbolje plasirane učenice, sudjelovale su i na županijskom natjecanju u Novoj Gradišci.

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 15. 5. 2020. 11:03

Informacije vezane za upis u 1. razred

Poštovani roditelji,
 
proces utvrđivanja psihofizičkog stanja djece dorasle za upis u 1. razred započeli su samo liječnici školske medicine, koji će vas pozivati na preglede. O ostalim aktivnostima u sklopu utvrđivanja psihofizičkog stanja učenika koji se obavljaju od strane djelatnika škole, bit ćete na vrijeme obaviješteni. Molimo Vas da redovito pratite mrežnu stranicu škole.
  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 13. 5. 2020. 16:21

Novo radno vrijeme školske knjižnice Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici i roditelji, od petka 15. svibnja 2020. godine školska knjižnica u matičnoj školi  ponovno otvara svoja vrata i ima novo radno vrijeme. 

Ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom  od 09:00 do 12:00 sati možete  posuditi ili vratiti zadužene knjige u matičnoj školi u Oriovcu. 

Srijedom od 09:00 do 12:00 sati možete  posuditi ili vratiti zadužene knjige u područnoj školi u Slavonskom Kobašu

Molimo Vas, poštujte sve upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, koje se nalaze u prilogu ove obavijesti kako bi zaštitili sebe i osobe oko vas.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 13. 5. 2020. 11:22

Obavijest za roditelje učenika od 1. do 4. razreda Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

na temelju zaključka Vlade Republike Hrvatske, plan je otvoriti škole za razrednu nastavu za određene skupine učenika i uz primjenu preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Škola će postupati na temelju uputa Ministarstva znanosti i obrazovanja te na temelju uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Moramo naglasiti da u školu neće moći krenuti svi učenici nego samo oni koji se nalaze u iznimnom položaju.

Prva i glavna preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, koju podupire Ministarstvo znanosti i obrazovanja je ostanak kod kuće kada je to moguće, a nastava će se organizirati za djecu koja moraju ispunjavati uvjete prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, te potpisivanjem izjave kojom oba roditelja/skrbnika potvrđuju navedeno (izjava se nalazi u prilogu ove obavijesti). 

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 4. 5. 2020. 09:29

Obavijest roditeljima - vrednovanje

Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu, izdvojeni dio Naglasci za roditelje se nalaze na slijedećoj poveznici:

Naglasci za roditelje/staratelje

  :: opširnije :: 


objavio: Tatjana Hajnal  datum: 5. 4. 2020. 14:25

Preporuke roditeljima - Briga o mentalnom zdravlju djece u vrijeme epidemije

Poštovani roditelji,

u ovom izazovnom vremenu nikako ne smijemo zaboraviti važnost brige za mentalno zdravlje djece. Djeca reagiraju različito, ali sigurno je – ovakva iskustva pogađaju baš svakoga.

Postoje određeni oblici podrške koji su sada potrebni svakom djetetu.                                            

Djeca danas trebaju:     

 • odrasle da ih slušaju više nego inače
 • vrijeme da prepričaju, nacrtaju ili kroz igru prožive ono što im se događa
 • pomoć odraslih da imenuju svoje emocije i povežu ih s događajima oko sebe   
 • znati da su sve njihove emocije normalne, nema zabranjenih emocija, samo  neugodnih (a sve predstavljaju normalnu reakciju na  nenormalnu situaciju)   
 • strukturu dana, ona će vratiti izgubljeni osjećaj kontrole
 • fizičku blizinu osoba koje vole, ona vraća osjećaj  sigurnosti
 • odmak  od teških sadržaja (mediji), a više igre i zabave
 • ostati u kontaktu (online) s prijateljima i drugim osobama koje su im važne
 • usmjeravanje na ono što mogu učiniti (održavanje higijene tijela i prostora, držanje fizičke distance od drugih) umjesto onoga na što ne mogu utjecati (učiniti da svi ozdrave)     
 • usmjeravanje na provjerene i stručne izvore informacija (sada više vremena provode onilne, te je potrebno pratiti njihove aktivnosti)                         
 • dozvolu i poticaj da traže pomoć ukoliko se ne osjećaju dobro                                                                                                                                                   
  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 31. 3. 2020. 07:30

Obavijest učenicima o nastavi Fizike

Dragi učenici za sada nastavu Fizike pratite putem poveznice rasporeda sati objavljenog na stranicama MZO.

 

Poveznica na rspored za tjedan 16.3. do 20.3

Poveznica na raspored za tjedan 23.3. do 27.3

 

Fizika 7. razred utorak 17.3.

Fizika 7. razred ponedjeljak 23.3.

Fizika 7. razred četvrtak 26.3.

Fizika 8. razred utorak 17.3.

Fizika 8. razred utorak 24.3.

Fizika 8. razred četvrtak 26.3.

Poveznica na video lekcije za 7. razred

Poveznica na video lekcije za 8. razred

  :: opširnije :: 


objavio: Tatjana Hajnal  datum: 23. 3. 2020. 17:15

Obavijest učenicim Glazbena kultura

Dragi učenici ovaj tjedan nastavu glazbene kulture pratit ćete putem poveznice raporeda sati objavljnog na MZO.

Poveznica na raspored

Glazbena kultura je za učenike 6. i 8. razreda bila u utorak 17.3.

Glazbena kultura je za učenike 8. razreda bila u utorak 17.3.

Glazbena kultura je za učenike 5. razreda je danas 18.3.

Glazbena kultura je za učenike 7. razreda još nije objavljena.

 

Poveznica na videolekcije 

  :: opširnije :: 


objavio: Tatjana Hajnal  datum: 18. 3. 2020. 12:34

Obavijest učenicima

Razredna nastava

Učenici od 1. do 4. razreda trebaju redovito pratiti nastavu na HRT3 "Škola za život".

Od srijede 18.3. 2020. učiteljice će roditeljima dostavljati nastavne materijale prema redovitom rasporedu.

Budite odgovorni, pridržavajte se mjera opreza, čuvajte sebe i druge.

  :: opširnije :: 


objavio: Tatjana Hajnal  datum: 17. 3. 2020. 08:59

Obavijest učenicima

Predmetna nastava

Nastava za učenike predmetne nastave ( 5. do 8. razred) održavat će se od srijede 18.3. 2020. prema redovitom rasporedu naše škole (odnosno rasporedu koji ste  imali za vrijeme nastave u školi). 

Nastava će se odvijati kroz virtualnu učionicu te ste ju dužni pratiti, a sve upute učitelja ćete dobiti na vrijeme, a  zadatke rješavajte u zadanim rokovima.

Budite odgovorni, pridržavajte se mjera opreza, čuvajte sebe i druge.

  :: opširnije :: 


objavio: Tatjana Hajnal  datum: 17. 3. 2020. 08:42

Smanjena cijena kuhinje za mjesec ožujak

Poštovani roditelji, slijedom okolnosti oko nastale situacije vezane za Covid-19, račun kuhinje za mjesec ožujak bit će umanjen u skladu s periodom odsutnosti učenika iz školske ustanove.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 16. 3. 2020. 14:49

Mobilnost u Hrvatsku (svibanj 2020.) te mobilnost u Španjolsku (listopad 2020.)

Slijedom okolnosti oko nastale situacije vezane za Covid-19, a prema uputama Nacionalnih Agencija partnera u projektu "Play Children Play", Ministarstva zdravstva, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Agencije za mobilnost i programe EU, planirana mobilnost u svibnju 2020. (dolazak stranih kolega i učenika u našu školu) odgađa se za svibanj 2021. godine.
Planirana mobilnost u Španjolsku (listopad 2020.) za sada se treba održati prema rasporedu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 16. 3. 2020. 14:20

Obilježavanje Dana broja pi

Svjetski dan broja pi obilježava se 14. ožujka. Broj π (pi) predstavlja omjer opsega i promjera kružnice. Simbol za pi je u upotrebi preko 250 godina i prvi ga spominje britanski matematičar William Jones zbog toga što je grčko slovo π (pi) prvo slovo riječi periferija, odnosno opseg.

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 16. 3. 2020. 14:02

Pravila ponašanja u virtualnim učionicama

Dragi učenici,

budući da novonastala situacija uvjetovana COVID-om 19 zahtijeva pohađanje nastave u virtualnim učionicama, potrebno je istaknuti pravila ponašanja u virtualnim okruženjima.

Kada postanete dio svojih virtualnih učionica, postupajte prema uputama vaših razrednika/razrednica i predmetnih učitelja.

Virtualne učionice u ovoj situaciji predstavljaju mjesto izvođenja nastave tj. odgojno-obrazovnog procesa stoga će svako kršenje Kućnog reda škole i Pravilnika o kriterijima za izricanje pedagoških mjera biti sankcionirano prema Pravilniku izricanjem odgovarajuće pedagoške mjere.

Navedeno vrijedi i za izostanke s nastave. Ako unutar 24 sata ne budete aktivni u svojim virtualnim učionicama, roditelj/skrbnik je dužan opravdati izostanke za taj dan/dane.

U slučaju bilo kakvih upita ili nejasnoća, slobodno se javite svojim razrednicima.

Pred nama su izazovna vremena u kojima svatko od nas ima priliku pokazati svoju odgovornost, te brigu za sebe i druge.  Novonastala situacija zahtjeva trud i volju svakog pojedinca, ali zajedničkim snagama trudit ćemo se ostvariti nove ciljeve stavljene pred nas.

Lijep pozdrav i puno uspjeha u radu u virtualnim učionicama,  želi vam ravnateljica!

  :: opširnije :: 


objavio: Ankica Novaković  datum: 16. 3. 2020. 08:22

Nastava na daljinu, raspored

Na poveznicama niže možete pronaći rasporede nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu, kao i rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa za ponedjeljak 16.3.2020.

Poveznica na stranice MZO gdje je raspored objavljen.

Poveznice na rapored sati pojedinih razreda:

5. razred

6. razred

7. razred

8. razred

  :: opširnije :: 


objavio: Tatjana Hajnal  datum: 15. 3. 2020. 16:19

Pokladna povorka u PŠ Brodski Stupnik

U PŠ Brodski Stupnik se održala tradicionalna Pokladna povorka 21. veljače 2020. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Pehar  datum: 4. 3. 2020. 11:23

ODRŽAN ŠKOLSKI MASKENBAL

U petak 21. veljače 2020. održan je drugi školski maskenbal u holu MŠ Oriovac. Kao i prošlogodišnji, maskenbal je bio jedna od akcija našeg poznatog, školskog, humanitarnog projekta Zajedno srcem. I ove godine su učenici imali maštovite maske te su se natjecali u izboru najbolje. Iako su sve bile inovativne i zanimljive, pobijedilo je "Bezglavo čudovište". 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Emica Andrijević  datum: 24. 2. 2020. 12:07

Valentinovo u našoj školi

U četvrtak 13. veljače i u petak, 14.veljače, učenici naše škole obilježili su Dan zaljubljenih- Valentinovo.

Nekoliko dana prije u hodniku naše škole bila je postavljena kutija u koju su učenici mogli ubaciti pismo namijenjeno dragoj osobi, prijatelju

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Pehar  datum: 18. 2. 2020. 23:51

2. večer poezije u Područnoj školi u Slavonskom Kobašu

Sinoć, 13. veljače 2020., održana je 2. večer poezije na kojoj je sudjelovalo 18 učenika s 36 autorskih pjesama. Učenici su pripremili pjesme različite tematike i pročitali ih pred tridesetak učenika koji su se okupili poslušati autorske radove svojih prijatelja. Pjesme su sljedeće:

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Pehar  datum: 14. 2. 2020. 14:06

Dan sigurnijeg interneta 2020. godine

Centar za sigurniji Internet s partnerima i suradnicima organizira obilježavanje Dana sigurnijeg interneta 11. veljače 2020. godine. Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je „Zajedno za bolji Internet.“

Povodom obilježavanja internacionalnog Dana sigurnijeg interneta 11. veljače, Centar za nestalu i zlostavljanu djecu već šestu godinu zaredom organizira aktivnosti i akcije s ciljem poticanja i promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe tehnologije i mobilnih uređaja među mladima i djecom, ali također i roditeljima.

S veseljem Vas obavještavamo kako je i ove godine jedna od aktivnosti obilježavanja Dana sigurnijeg interneta ONLINE KVIZ za djecu i mlade o sigurnosti na internetu. Online kviz za djecu i mlade organizirat će se 11. veljače 2020. godine u razdoblju od 9.00 do 19.00 sati.

Kako biste pristupili online kvizu, na sam Dan sigurnijeg interneta ćete morati preuzeti mobilnu aplikaciju koja će biti dostupna za preuzimanje na www.dansigurnijeginterneta.org. Mobilnu aplikaciju možete besplatno preuzeti i instalirati na mobitele, tablete, laptope i stolna računala.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Pehar  datum: 5. 2. 2020. 09:16
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

 

Korisni linkovi
Edukacija

Zabava

Ostali linkovi

preskoči na navigaciju