preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

       RASPORED ŠKOLSKOG ZVONA

 

 
 
 
 
 
Priloženi dokumenti:
PN MS RAZREDI NOVO.pdf

 
Vijesti

Umjetnost u zajednici

Umjetnost je uvijek bila dio društvene zajednice, promovirala je solidarnost, podizala svijest i poticala na zajedništvo.   Vrijeme je ,više nego ikad,  pogodno i nužno  za rad s učenicima  u pravcu podizanja svijesti  o potrebitima,  pripadnosti kolektivu  i  osobnoj odgovornosti i  solidarnosti . Solidarnost je ljudsko zajedništvo, spremnost da se pomogne i iskaže podrška onima koji je trebaju.


Krajem prošle godine, pored svih kaotičnih dešavanja, zatekli su  nas  i razorni potresi  u Banovini. Vjerujem da smo svi bili u mislima kako pomoći, da smo to činili i mislili kako još i kako dalje. Onda je sam dobila inicijativu koju sam rado prihvatila.

Organizacija  bash ART poslala je inicijativu  učiteljima LK diljem Hrvatske  da početkom drugog razdoblja  s učenicma organiziraju  izradu   likovnih djela koja bi uključili u zajednicu.Plakati i radovi tematski  su povezni na kaotična dešavanja  2020. i sve potrese

Cilj je uključiti  likovnost  u zajednicu i dati svim učenicima priliku   da izraze svoje osjećaje  i podršku nastalim situacijma ( sloboda govora).

Idjea je da se što više škola uključi i da izložba postane virtualna  na razini Hrvatske.

Radila sam sa svim učenicima višh razreda i 4k u kojem predajem.Priključila se i učiteljica RN Julijana Kolundžić kroz izradu radova sa 3k, te učiteljica Nataša Đuričić  sa 3a razredom  kroz izradu srca.

            Osmislila sam motivaciju za rad s učenicma od 5-8 razreda kroz likovne radove, a učenici nižih razreda mogli su  uključili su  se u izradu zajedničke instalacije svih učenika -

Srce za Banovinu izradom toplih srca od ostataka tkanine. Mogli su primjeniti vještinu šivanja ili veza ili i uz druženje s bakom ili mamom savladati osnove . Neki  jako savjesno prihvatili , rezulatat je pano pun topline. Pojedini učenici viših razreda izradili su i nekoliko srca.

Peti razredi su oslikavali  slike /motive  uljnim  pastelama i vodenim bojama inspiriranim slikama razorenog područja.

Učenici šestog razreda prikazali su u odnosu pozitiv-negativ kaotičnu 2020. uz glavna obilježja: covid,online skole, izolacija, potresi, požari u Australji, brojene smrti poznatih osoba.

Sedmom razredu sam dala motive gradova stradalih u potresu - fotografije koje su kidanjem i docrtavanjem nadograđivali crtanjem tušem  u pravcu konstrukcije- izgradnje i dekonstrukcije uzrokovane potresom, tako da su nastale brojne razglednice Petrinje. Učenici osmih razreda također su birali motiv iz pogođenog područja i neutralnim  degradiranim  vodenim bojama slikali.

Velik dio radova možete pogledati   na prozorima Hrvatskog doma u  Oriovcu ,  u predvorju ljekarne  Oriovcu, na prozorima frizreskog salona " Kaća " u Slavonskom Kobašu , kao i  na prozorima škole. Osobno sam  jako zadovoljna radom svojh učenika.

Doprinos izložbi su dale i naše vjeroučiteljice koje su sa svojim razredima izradile izložena srceta.

            Tko želi može sudjelovati dobrovoljnim novčanim prilogom koji ćemo poslati potrebitima.  Pomozimo jer ćemo i mi nekad trebati pomoć, no,  ne samo za to. Pomozimo jer ta djeca i ljudi trebaju pomoć sada.

 

 

                                               Učiteljica LK

                                               Alena Martinović MIleusnićPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Emica Andrijević   datum: 21. 2. 2021.

Tražilica

Kalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Oglasna ploča

 

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Korisni linkovi
Edukacija

Zabava

Ostali linkovi

preskoči na navigaciju