preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

       RASPORED ŠKOLSKOG ZVONA

 

 
 
 
 
 
Priloženi dokumenti:
PN MS RAZREDI NOVO.pdf

 
Vijesti

Obilježili smo Mjesec hrvatske knjige

        Od 1995.godine u Hrvatskoj se u vremenu od 15.listopada do 15.studenoga obilježava Mjesec hrvatske knjige. U tih mjesec dana sve hrvatske knjižnice, od najvećih do najmanjih, nekom promotivnom akcijom obilježavaju ovu manifestaciju potičući na taj način ljepotu pisane riječi i važnost i vrijednost čitanja.

         I naša škola svake godine obilježava Mjesec hrvatske knjige trudeći se organizirati neku akciju koja će postići cilj i biti zabavna učenicima. Ove godine organizirali smo Inregrirani radni dan vodeći pritom računa o svim pandemijskim mjerama.


       Integrirani radni dan znači da su svi razredi u matičnoj školi imali zajedničku temu rada - "nešto" vezano za knjigu, čitanje, slova. Nastava je za učenike od 5. do 8. razreda trajala 5 školskih sati. Razredna nastava je sudjelovala u radu s nešto manje opterećenja: učiteljice su sat Hrvatskog jezika posvetile radu na knjizi (Izrada straničnika za knjige-2.r., Čitanje priče s "rupama", nedostajalo je poneko slovo u riječima koje su učenici trebali pri čitanju dopisati-3.r., a 4.razred je dobio stvaralački zadatak - promijeniti kraj priče Djevojčica sa žigicama ! Drago mi je što vas mogu obavijestiti da je u svim pričama Djevojčica ostala živa i sretno živjela do kraja života!)

       Učenici predmetne nastave proveli su radni dan svatko sa svojom razrednicom, i uz pomoć učiteljica koje nisu razrednice svaki razred je imao svoju i drugačiju učionicu:

       5.a, čija je razrednica učiteljica Matematike Marija Tomljenović Mličević čitali su kratke detektivske romane u kojima su uz pomoć matematičkih zadataka otkrivali krivce. U radu im je pomagala učiteljica Matematike Marijana Samardžija.

       6.a, razrednica Ana Vizjak, istraživao je povijest hrvatskih pisama, a 6.b je s razrednicom Ivanom Dujić i učiteljicom Njemačkog jezika Slađanom Kristek napravio nekoliko prekrasnih plakata-knjiga istražujući Bibliju.

       Dok je 7.a s razrednicom Jasnom Vidmar, učiteljicom Engleskoga jezika, i knjižničarkom reciklirao stari papir i od njega izrađivao novi, 7.b je sa Svjetlanom Milašin, učiteljicom Hrvatskoga jezika, smišljao i pisao blackout poeziju.

      8.a, uz razrednicu Ivanu Laslo i učiteljicu Alenu Martinović Mileusnić crtali su i oslikavali knjigu pisanu glagoljicom, čirilicom, latinicom.

      Naravno, 8.b je, uz pomoć svoje razrednice Tatjane Hajnal,  priče i sastavke učenika naše škole uobličio u e-knjige. 

        Zanimljivo je da razredi većinom nisu znali ni što će biti njihova radionica ni što rade drugi razredi. Nije bilo natjecanja, a ipak je nastala cijela lepeza prekrasnih kreativnih radova koje vam želimo približiti na ovaj način.

        S obzirom da je 2021. proglašena Godinom čitanja,  razredi imaju i jedan zadatak koji je isti za sve: "sagraditi" Čitalački toranj - na kreativan način popisati sve knjige koje su učenici u njihovom razredu pročitali tijekom ove godine. Toranj se "gradi" do kraja kalendarske godine pa ćemo tako saznati i koji razred u našoj školi najviše čita.

Svjetlana Janđik, školska knjižničarka

 

E_knjiga

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Tatjana Hajnal   datum: 12. 11. 2021.

Tražilica

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

 

Korisni linkovi
Edukacija

Zabava

Ostali linkovi

preskoči na navigaciju