preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Prijava u obliku:
ime.prezime
zaporka (password)


 
 
 

       RASPORED ŠKOLSKOG ZVONA

 

 
 
 
 
 
Priloženi dokumenti:
PN MS RAZREDI NOVO.pdf

 
Vijesti

Stručno usavršavanje u Beču

Učiteljica njemačkog jezika Slađana Kristek sudjelovala je 2. i 3. lipnja 2022. na stručnom usavršavanju u Beču. Riječ je o međunarodnom eTwinning seminaru pod nazivom School cooperation in the Danube region. 

Seminar je organizirala austrijska Agencija za obrazovanje i internacionalizaciju (OeAD) i austrijska Nacionalna organizacija za potporu eTwinningu pri Agenciji za mobilnost i programe Europske unije.

 


Sudjelovali su učitelji i ravnatelji zemalja dunavskog riječnog sliva: Austrije, Bugarske, Češke, Njemačke, Slovačke, Slovenije, Moldavije, Srbije, Rumunjske i Mađarske, a iz Hrvatske sudjelovale su još dvije kolegice: Lana Matijaković iz Osnovne škole Josipa Antuna Ćolnića Đakovo  i Vedrana Franović iz Osnovne škole Vladimira Nazora iz Zagreba.

Dvodnevna je radionica započela predavanjima o Strategiji Europske Unije za dunavsku regiju kroz edukaciju i povezivanje. Sva predavanja  ciljano su upoznavala sudionike s načinima povezivanja zemalja dunavske regije kroz suradnju i partnerstvo. Sudionici su upoznati i s vrlo zanimljivim iskustvom Erasmus + projekta te su dobili smjernice kako se uspješno povezati s ostalim školama.

Središnji dio ovog seminara  činilo je stvaranje novih projekata za budućnost tako da su učitelji pokušali osmisliti temu za sljedeću godinu i kroz razgovor pronaći partnere za suradnju. Učitelji su morali registrirati projekt na eTwinning platformi i napraviti pripremne radnje (definirati ciljeve, vrijeme realizacije, način realizacije i slično). Naša se učiteljica udružila s kolegicama iz Bugarske, Slovačke i Srbije te planira provesti eTwinning  projekt sljedeće nastavne godine.

Ovaj seminar nije stvorio samo zanimljive i inspirativne projektne ideje među partnerima, već je omogućio sudionicima razmjenu iskustava  u realizaciji eTwinning i Erasmus + projekata kao i iskustava vezanih uz školstvo, odnose među učenicima te razvijanje novih profesionalnih  i privatnih prijateljstva.

Sudionici seminara imali su priliku upoznati znamenitosti Beča  te uživati u vožnji brodom lijepim plavim Dunavom. Veselimo se realizaciji dogovorenog projekta s našim novim eTwinning i Erasmus + partnerima na čvrstim temeljima kvalitetnog stručnog usavršavanja!

Ova aktivnost je financirana u okviru eTwining programskih aktivnosti koje su dio programa Erasmus +, u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU

 

Autor: Slađana Kristek, učiteljica njemačkog jezika

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Emica Andrijević   datum: 6. 6. 2022.

Tražilica

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

 

Korisni linkovi
Edukacija

Zabava

Ostali linkovi

preskoči na navigaciju