preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Prijava u obliku:
ime.prezime
zaporka (password)


 
 
 

       RASPORED ŠKOLSKOG ZVONA

 

 
 
 
 
 
Priloženi dokumenti:
PN MS RAZREDI NOVO.pdf

 
Vijesti

Neobradivo u obradivo

Učenici Osnovne škole “Dr. Stjepan Ilijašević” iz Područne škole “Slavonski Kobaš” pod vodstvom učiteljice Slađane Kristek i Antonije Jagodar  u školskoj godini 2021./2022. realizirali su projekt „Neobradivo u obradivo u geotagiranom ruhu“ .


Kako su se nekada ljudi snalazili u prostoru i vremenu, nastojali su aktualizirati uz projektne aktivnosti. Učenici su proučavali kako utječu sunčeve i mjesečeve mijene ( mlađak, prva četvrt, uštap, druga četvrt ) na rast i razvoj biljaka. Iskustva predaka povezali su sa suvremenim digitalnim alatima Argent Arkoda koji su im pomogli u osuvremenjivanju tradicionalne poljoprivrede čija se realizacija primijenila u školskom vrtu i vlastitim OPG-ovima.

Usvojena znanja iz kurikula nastavnog predmeta Geografija  kao i kompentencije geografske i kartografske pismenosti kao i primjena IKT-a ( pametni telefoni, GPS, map.kamere ) znatno je olakšao rad u realizaciji projekta.

Primjenjivost i provedba projektnih aktivnosti je višestruka. Učitelji slične aktivnosti mogu provesti na Satu razrednika uz međupredmetne kurikule Održivog razvoja, Osobni i socijalni razvoj, Učiti kako učiti, IKT i Zdravlje koje je svima najvažnije jer je rezultat prethodno navedenoga.

Budući da  zdrave prehrambene navike počivaju na prirodno uzgojenoj hrani, prirodno je da se potiče važnost takvih projekata, posebice u školama koje se nalaze u ruralnim područjima slavonske ravnice opasane dvjema rijekama Orljavom i Savom. Učenici su kroz školske projektne aktivnosti dobili ideju kako kvalitetno provesti slobodno vrijeme, vlastite neobradive površine pretvoriti u obradive te dobiti državnu potporu i baviti se poduzetništvom.

Kako suvremeni ˝vjetrovi˝ ne bi ˝zameli˝ iskustva kobaških predaka, potomci su uspjeli prevladati početno digitalno nesnalaženje, a mentorice su ih stručnim vođenjem uputile kako će zapuštene zemljišne površine pretvoriti u plodne oranice služeći se geotagiranom fotografijom.

 

učiteljice Slađana Kristek i Antonija Jagodar

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivan Pehar   datum: 14. 6. 2022.

Tražilica

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

 

Korisni linkovi
Edukacija

Zabava

Ostali linkovi

preskoči na navigaciju