preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Prijava u obliku:
ime.prezime
zaporka (password)


 
 
 

       RASPORED ŠKOLSKOG ZVONA

 

 
 
 
 
 
Priloženi dokumenti:
PN MS RAZREDI NOVO.pdf

 
Vijesti

Suradnja Općine Brodski Stupnik i Osnovne škole „Dr. Stjepan Ilijašević“ Oriovac, Područna škola Brodski Stupnik

Učenici Osnovne škole „Dr. Stjepan Ilijašević“ Oriovac Područna škola Brodski Stupnik sudjelovali su u radionicama rekreativnog plivanja i prisustvovali su kazališnim predstavama u Slavonskom Brodu u okviru projekta Općine Brodski Stupnik U aktivnostima projekta tijekom školske godine 2021./2022. sudjelovalo je ukupno  46 učenika od 1. do 4. razreda.  


Radionice rekreativnog plivanja odražavale su se na Gradskim bazenima Slavonski Brod tijekom listopada i studenog 2021. god. te tijekom travnja i svibnja 2022. god. Svi učenici rado su sudjelovali u plivačkim aktivnostima u kojima su ih vodili i pratili njihovi treneri i trenerica. Učenici su razvijali svoje vještine plivanja, samostalnost, samopoštovanje, suradnju i međusobno prihvaćanje drugih učenika. Nakon završenih radionica, svaki učenik dobio je diplomu s ostvarenom razinom plivačke sigurnosti u vodi.  

Posjeti kazališnim predstavama održavale su se tijekom cijele nastavne godine 2021./2022. Uz posjet kazališnim predstavama učenici su imali priliku sudjelovati u radionicama o tome kako se izrađuju lutke, scenografija, tko je sve potreban kako bi se jedna kazališna predstava mogla održati. Također su sudjelovali u razgledavanju Kazališno - koncertne dvorane Ivana Brlić – Mažuranić. Saznali su kako nastaje jedna kazališna predstava, što je sve za nju potrebno, gdje se čuvaju rekviziti, gdje se glumci preoblače i pripremaju za predstavu, kako ući u dvoranu i kako se u njoj treba ponašati. Učenicima su se radionice jako svidjele jer su imali priliku pobliže upoznati svijet kazališta i glume. Učenicima su kazališne predstave uprizorili glumci iz Kazališne družine Ivana Brlić – Mažuranić u prostorima Centra mladih u Slavonskom Brodu.  

Odlaske u Slavonski Brod organizirala je i financirala Općina Brodski Stupnik. Sudjelovanjem u ovom projektu neki su učenici prvi puta bili na Gradskim bazenima i naučili plivati, neki su učenici bili prvi puta u Kazališno – koncertnoj dvorani Ivana Brlić – Mažuranić i prisustvovali kazališnim predstavama. Tijekom radionica rekreativnog plivanja učenici su razvijali plivačke vještine, međusobnu suradnju i suradnju s trenerima te samostalnost. Tijekom posjeta kazališnim predstavama učenici su ulazili u svijet mašte, poistovjećivali se s likovima, proživljavali s njima i sreću i tugu, učili kako se ponašati u određenim životnim situacijama. Vidjeli su da za jednu kazališnu predstavu može biti dovoljno jedan glumac i rekviziti, ali i puno volje, truda i rada koje je glumac uložio u cijeli proces. Ako nešto jako želiš, uz dovoljan trud i rad sigurno će se ostvariti.  

Hvala Općini Brodski Stupnik što je učenicima omogućila održavanje izvanučioničke nastave. Veselimo se daljnjoj suradnji.  

Učiteljice PŠ Brodski Stupnik 

Ranka Banoža, Anđelka Kovač, Kristina Briški, Emica Pišonić 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivan Pehar   datum: 21. 6. 2022.

Tražilica

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

 

Korisni linkovi
Edukacija

Zabava

Ostali linkovi

preskoči na navigaciju