Pojekt Zdravlje dolazi s hranom
U našoj školi je osnovan Tim za školsku kuhinju s ciljem evaluacije svih aktivnosti projekta Zdravlje dolazi s hranom te unapređenja školske kuhinje i nakon završetka projekta.
Predviđeni početak i završetak provođenja projekta je od rujna 2015. do lipnja 2016. godine.
Ciljevi koji se postižu provođenjem projekta:
-poboljšati prehranu učenika tijekom boravka u školi uvođenjem kvalitetnijih obroka
-učenici sudjeluju u kreiranju jelovnika, a kroz radionice na satu razrednika pripremaju zdrave oboke
-roditelji su uključeni u brigu o zdravoj prehrani u školi kroz radionice
-provedena implementacija HACCP načela u školskoj kuhinji u Matičnoj školi i u prostorijama za serviranje hrane u Područnoj školi Slavonski Kobaš
U sklopu projekta nutricionistkinja gđa. Sandra Bilić održala je zanimljivo i poučno predavanje o zdravoj prehrani za učenike , roditelje i učitelje naše škole 15. ožujka 2016. u školskoj dvorani u Oriovcu. Prisutni su mogli postavljati pitanja na koje je gđa. Sandra Bilić spremno i temeljito odgovarala.
Radionice s učenicima omogućuju učenje kroz akciju i sudjelovanje te na taj način stječu znanje, vještine i kompetencije za kvalitetniji život.
U radionicama sudjeluju svi učenici od 1. do 8. razreda naše škole. Sa svojim razrednicima uz pomoć naše kuharice pripremali su obroke.
Teme radionica:
1. i 2. razredi pripremaju voćne salate
Učenici 2.k. i učiteljica Julijana Kolundžić
VOĆNO IZNENAĐENJE
Učenici 1.k razreda i učiteljica Ivana Franić pripremili su zdrav obrok – voćnu salatu.
Za pripravu voćnog iznenađenja bile su nam potrebne različite vrste voća, med i jedan limun.
Prvo smo oprali ruke te stavili pregače. Dobro smo oprali voće koje smo zatim ogulili i narezali na komadiće te ih stavili u veliku posudu. Iscijedili smo limun i njegov sok dodali voću. Zatim smo stavili dvije žličice meda te sve promiješali. Posudu s voćem smo stavili u hladnjak na 2 sata. Voće smo razdjelili u zdjelice te ga servirali i, naravno, pojeli.
Učenici 2.a razreda i učiteljica Nataša Đuričić
Učenici 2. s razreda i učiteljica Emica Pišonić
3. i 4. razredi pripremaju zdravi doručak
Učenici 3.a razreda i učiteljica Blaženka Ivić
Učenici 4.a i učiteljica Đurđica Kuleš
5. i 6. razredi pripremaju kuhani obrok - riža, ...
Učenici 5.a razreda i razrednica Jasna Vidmar
Učenici 6.k i razrednica Ana Vizjak
Učenici 5.b razreda i razrednica Marija Malenica
Kuhali smo zdravi obrok kakav bi bio dobro prihvacen u nasoj tjednoj prehrani u skoli. To je bila riza pirjana na maslacu i crvenom luku , uz dodatak kuhanog povrca. Naucili smo sve faze pripreme, a zatim se pocastili u blagovaoni skole. Prazne zdjele dokaz su da je bilo u slast.
Učenici 6.b razreda i razrednica Alena Martinović Mileusnić
7. i 8. razredi pripremaju kuhani obrok po izboru učenika
Učenici 8.a razreda i razrednica Ivana Dujić
Učenici 8.b razreda i razrednik Mario Marković
Učenici 8.k razreda i razrednik Ivan Pehar
Učenici 7.b razreda i razrednica Antonija Jagodar
Učenici 7.k i razednik Pjer Zukanović
Voditeljica Tima za školsku kuhinju Elizabeta Klaić
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |