preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Prijava u obliku:
ime.prezime
zaporka (password)


 
 
 
 
Vijesti

Pojekt Zdravlje dolazi s hranom

U našoj školi je osnovan Tim za školsku kuhinju s ciljem evaluacije svih aktivnosti projekta Zdravlje dolazi s hranom te unapređenja školske kuhinje i nakon završetka projekta.

Predviđeni početak i završetak provođenja projekta je od rujna 2015. do lipnja 2016. godine.

Ciljevi koji se postižu provođenjem projekta:
-poboljšati prehranu učenika tijekom boravka u školi uvođenjem kvalitetnijih obroka
-učenici sudjeluju u kreiranju jelovnika, a kroz radionice na satu razrednika pripremaju zdrave oboke
-roditelji su uključeni u brigu o zdravoj prehrani u školi kroz radionice
-provedena implementacija HACCP načela u školskoj kuhinji u Matičnoj školi i u prostorijama za serviranje hrane u Područnoj školi Slavonski Kobaš


U sklopu projekta nutricionistkinja gđa. Sandra Bilić održala je zanimljivo i poučno predavanje o zdravoj prehrani za učenike , roditelje i učitelje naše škole 15. ožujka 2016. u školskoj dvorani u Oriovcu. Prisutni su mogli postavljati pitanja na koje je  gđa. Sandra Bilić spremno i temeljito odgovarala.

 


Radionice s učenicima omogućuju učenje kroz akciju i sudjelovanje te na taj način stječu znanje, vještine i kompetencije za kvalitetniji život.

U radionicama sudjeluju svi učenici od 1. do 8. razreda naše škole. Sa svojim razrednicima uz pomoć naše kuharice pripremali su obroke.

 Teme radionica:

1. i 2. razredi  pripremaju voćne salate

Učenici 2.k. i učiteljica Julijana Kolundžić


VOĆNO IZNENAĐENJE
Učenici 1.k razreda i učiteljica Ivana Franić pripremili su zdrav obrok – voćnu salatu.
Za pripravu voćnog iznenađenja bile su nam potrebne različite vrste voća, med i jedan limun.
Prvo smo oprali ruke te stavili pregače. Dobro smo oprali voće koje smo zatim ogulili i narezali na komadiće te ih stavili u veliku posudu. Iscijedili smo limun i njegov sok dodali voću. Zatim smo stavili dvije žličice meda te sve promiješali. Posudu s voćem smo stavili u hladnjak na 2 sata. Voće smo razdjelili u zdjelice te ga servirali i, naravno, pojeli.

Učenici 2.a razreda i učiteljica Nataša Đuričić


Učenici 2. s  razreda i učiteljica Emica Pišonić


3. i 4. razredi pripremaju zdravi doručak

Učenici 3.a razreda i učiteljica Blaženka Ivić


Učenici 4.a i učiteljica Đurđica Kuleš


5. i 6. razredi pripremaju kuhani obrok - riža, ...

Učenici 5.a razreda i razrednica Jasna Vidmar


Učenici 6.k i razrednica Ana Vizjak


Učenici 5.b razreda i razrednica Marija Malenica


Kuhali smo zdravi obrok kakav bi bio dobro prihvacen u nasoj tjednoj prehrani u skoli. To je bila riza pirjana na maslacu i crvenom luku , uz dodatak kuhanog povrca. Naucili smo sve faze pripreme, a zatim se pocastili u blagovaoni skole. Prazne zdjele dokaz su da je bilo u slast.

Učenici 6.b razreda i razrednica Alena Martinović Mileusnić


7. i 8. razredi pripremaju kuhani obrok po izboru učenika

Učenici 8.a razreda i razrednica Ivana Dujić


Učenici 8.b razreda i razrednik Mario Marković


Učenici 8.k razreda i razrednik Ivan Pehar


Učenici 7.b razreda i razrednica Antonija Jagodar


Učenici 7.k i razednik Pjer Zukanović


Voditeljica Tima za školsku kuhinju Elizabeta Klaić



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Tatjana Hajnal   datum: 5. 11. 2015.

Tražilica

Kalendar
« Studeni 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

 

Korisni linkovi
Edukacija

Zabava
 • YouTube
 • Internet TV
 • Facebook

Ostali linkovi





preskoči na navigaciju