2019-10-22 14:22:31

Sjajan rezultat učenika naše škole na natjecanju u robotici MakeX European Open

MakeX European Open 2019., napredno natjecanje u edukacijskoj robotici je održano u subotu 12.10. je u Zagrebu.

Sudjelovalo je 200 natjecatelja iz Hrvatske, Srbije i Kosova koji su programirali robote i rješavali zadatke koristeći logičko razmišljanje, strateško planiranje i rješavanje problema poput pomicanja objekata, praćenja linija, prepoznavanja boja i drugih kompleksnih radnji koje roboti trebaju sami napraviti.

Na natjecanju je našu školu predstavljala ekipa pod imenom „SK ROBOTIKA“, koju su činili učenici Gabriel Nikičić (7.k) i Nikolina Pribanić (8.k), te mentor Pjer Zukanović. Nakon dugih priprema i marljivog rada na robotu i programima, učenici su ostvarili odličan nastup i na kraju natjecanja zauzeli treće mjesto u starijoj dobnoj skupini.

 

Ovogodišnja tema natjecanja bila je “Zaštitnik grada” (City Guardian). Natjecatelji su rješavali tematske zadatke s ciljem održavanja i unapređenja zamišljenog grada (štednjom energije, sortiranjem otpada, uklanjanjem prepreka, recikliranjem, itd. MakeX je svjetsko natjecanje u naprednoj, edukacijskoj robotici koje promovira učenje u raznim poljima znanosti i tehnologije potičući suradnju, interdisciplinarnost i orijentiranost ka rješavanju stvarnih problema.

 


Osnovna škola "Dr. Stjepan Ilijašević" Oriovac