2019-11-16 09:20:54

Posjet Interliberu u sklopu projekta „Čitanjem do zvijezda“

U srijedu 13.11.2019. učenice koje su uključene u nacionalni projekt „Čitanjem do zvijezda“ u pratnji školske psihologinje-voditeljice projekta posjetile su Interliber-međunarodni sajam knjiga. Ovaj je posjet planiran kao svojevrsna nagrada za to što su učenice protekle godine u sklopu istog projekta sudjelovale na državnoj razini natjecanja, ali i kao poticaj da i dalje aktivno sudjeluju u istom. 

Posebna radost bio je slučajan susret s književnicom Jasminkom Tihi-Stepanić koju su učenice prošle godine upoznale sudjelujući na državnom natjecanju. Njezino djelo „Ljeto na jezeru Čiču“ koje su učenice prošle godine čitale, nagrađeno je nagradom „Grigor Vitez“ za najbolji roman za mlade u 2018. godini i nagradom „Mato Lovrak“ za najbolji dječji roman. Kako je ovo učenicima bio prvi posjet ovakvom sajmu, vratile su se prepune pozitivnih dojmova, ali i torba punih knjiga.

Unatoč tomu što svakodnevno nailazimo na informacije o tome koliko je čitanje važno za socijalni, intelektualni i emocionalni razvoj djetata, naša djeca čitaju sve manje. Ovakvim projektima i posjetima učenike se nastoji približiti knjizi i čitanju, što je vrlo zahtjevan zadatak u današnjem e-Svijetu.

 

Ana Zdjelarević, mag.psych.

 


Osnovna škola "Dr. Stjepan Ilijašević" Oriovac