2019-12-17 07:20:37

Večer matematike 2019. godine

Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Kroz igru se lakše uči, igra u učenicima pobuđuje osjećaj zadovoljstva i uspjeha i potiče na učenje čak i najtežih matematičkih sadržaja. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu, zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

Večer matematike se održava u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Večer matematike je organizirana u matičnoj školi Oriovac te područnim školama Slavonski Kobaš i Brodski Stupnik. Događaj obuhvaća učenike od 1. do 8. razreda osnovne škole te sadrži velik broj matematičkih igara, radionice s micro:bitovima i string art. Ovogodišnja Večer matematike u našoj školi je okupila 164 sudionika. Večer matematike ostavila je pozitivan dojam na učenike, roditelje i učitelje.

 

Učiteljica matematike Marija Rendić Jarić

 

 


Osnovna škola "Dr. Stjepan Ilijašević" Oriovac