2020-06-05 11:24:40

Fotografski prikaz umjetničkih djela u suvremenom vremenu - Informatika na daljinu

Nastava na daljinu nam svima omogućuje upoznavanje s raznim alatima, aplikacijama koje možemo i kasnije koristiti u nastavi. Učenici šestih razreda u nastavi informatike na daljinu napravili su zanimljivi umjetnički projekt pod nazivom "Fotografski prikaz umjetničkih djela u suvremenom vremenu".
 

Potaknut iskustvima i razmjenom praktičnih znanja između učitelja informtike na daljinu odlučili smo se okušati u ovom zadatku. Projekt je inicijalno pokrenut u Velikoj Britaniji pod nazivom REMAKE, a cilj mu je potaknuti učenike na upoznavanje svjetskih umjetničkih djela te prikazati ih na suvremeni način digitalnom fotografijom - remake.
Najvažnije je da je dijete samostalno, a treba biti i informatički potkovano kako bi moglo sve samo napraviti. Smatram da, ako smo dosada odlično odradili nastavu na daljinu, da uistinu imamo dovoljno stečenih znanja pa to neće biti problem. Pred sve naše nastavnike, roditelje i učenike postavljen je veliki izazov,ali učenici svojom kreativnošću su bez problema savladali ovaj zadatak iz nastave informatike.


Osnovna škola "Dr. Stjepan Ilijašević" Oriovac