2020-10-01 10:37:55

„JA I SVA MOJA LICA“ - NOVI ETWINNING PROJEKT U NAŠOJ ŠKOLI

Naša se škola u ovoj školskoj godini priključila međunarodnom eTwinning projektu pod nazivom "Me, Myself & I" ("Ja i sva moja lica"). Riječ je o projektu koji ističe važnost brige za mentalno zdravlje djece i mladih, potiče učenike na prepoznavanje vlastitih emocionalnih stanja, kvalitetnu komunikaciju s bližnjima, suradnju i traženje podrške u vlastitoj zajednici. Kroz zanimljive aktivnosti, učenici će učiti o svom mentalnom zdravlju te surađivati s učenicima iz drugih škola; na taj će način čuti brojne primjere ponašanja koji doprinose očuvanju mentalnog zdravlja.

Projektne aktivnosti bit će objavljene na mrežnoj stranici škole i na TwinSpace stranici projekta "Me, Myself & I". Dosad se za sudjelovanje u projektu prijavilo osam europskih država (Hrvatska, Bosne i Hercegovina, Finska, Italija, Rumunjska, Slovačka, Srbija i Turska).

Autori projekta su psihologinja Marija Jurić iz OŠ Drenje i učitelj informatike Goran Podunavac iz OŠ Popovac. U našoj školi voditelji aktivnosti bit će psihologinja Ana Zdjelarević i učiteljica informatike Tatjana Hajnal. Obzirom da će se aktivnosti provoditi  s učenicima 3. razreda, a mentalnom će se zdravlju učenici najviše učiti kroz crtanje i igru.

Ana Zdjelarević, mag.psych.


Osnovna škola "Dr. Stjepan Ilijašević" Oriovac