2020-10-21 13:27:16

''Space week 2- Tjedan svemira''

Učenici 3.s razreda iz Pš Brodski Stupnik proveli su aktivnosti eTwinning projekta ''Space week 2-Tjedan svemira''.

Kako su učenici već tijekom prvog i drugog razreda pokazivali zainteresiranost za planete, lako smo se odlučili za sudjelovanje u ovom projektu.

Svjetski tjedan svemira obilježava se svake godine od 4. do 10. listopada, ali projekt traje cijelu nastavnu godinu.

Tjedan svemira obilježili smo velikim brojem aktivnosti kroz različite nastavne predmete, a rezultat je prošireno znanje o svemiru i Sunčevom sustavu te želja za daljnjim istraživanjem i sličnim aktivnostima.

Učenici su istraživali (online) enciklopedije, gledali video isječke, izrađivali logo projekta, napravili svoje makete Sunčevog sustava, prikupljene podatke prikazivali dijagramima, postavili pano s nazivima i podacima o planetima, rješavali kvizove, crtali svemirske brodove i izrađivali svemirsku raketu.

Provedenim aktivnostima učenici su došli do saznanja o : veličini svakog planeta u odnosu na planet Zemlju, redoslijed planeta u odnosu na udaljenost od Sunce, približan sastav, boju i temperaturu te naziv svakog planeta, upoznali su zanimljive činjenice o planetu Plutonu, starosti Sunca i sl., a o svemu ovome i dalje razgovaraju i samostalno istražuju….

Na kraju tjedna svi učenici su dobili diplome za uloženi trud u istraživanju svemira tijekom Svjetskog tjedna svemira.    

 

Učiteljica Emica Pišonić

 

 


Osnovna škola "Dr. Stjepan Ilijašević" Oriovac