2020-11-15 21:55:48

Mjesec hrvatske knjige

         Mjesec hrvatske knjige tradicionalna je i najveća manifestacija u Hrvatskoj kojom se tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga, nastoji na nacionalnoj, ali i na lokalnim razinama govoriti o knjizi, promicati čitanje te na različitim programima okupljati sve one koje knjiga istinski zanima. I učenici naše škole svake godine sudjeluju u različitim programima vezanima za knjigu i hrvatske književnike.

         Ne vole svi učenici čitati, kao ni odrasli uostalom, zato uvijek smislimo neki zajednički program u kojemu mogu svi sudjelovati i na različite načine pridonositi promociji knjige i čitanja. 

         Svake godine Mjesec ima određenu temu koju promovira kroz knjigu i čitanje.  Ovogodišnja je manifestacija posvećena planetu Zemlji, u povodu 50. godišnjice obilježavanja Dana planeta Zemlje, a moto je Razlistaj se!

        S obzirom na posebne uvjete u kojima se ova školska godina odvija, sve aktivnosti su bile individualne i unutar razreda, a knjižničarka i učitelji su grupirali te doista kreativne i iznimno lijepe učeničke radove.

         S obzirom na temu i povezanost drveta i papira, učenici od 1.do 4.razreda su „razlistali“ drvo listovima slikovnice koju su sami oslikali. Priču Nade Zidar -Bogadi  Najljepši cvijet preoblikovali su u slikovnicu.

         Učenici starijih razreda napravili su plakate u kojima su, uz svoje sastavke i poruke vezane uz ekologiju i borbu za opstanak našeg planeta, napisali i misli i poruke naših književnika vezanih za istu temu.

         Prilažemo vam fotografije koje dočaravaju djelić atmosfere i pokazuju rezultate vrijednog rada naših malih umjetnika – vaše djece !

 Uz zahvalu i priznanje svima njima, zahvaljujem se i kolegicama koje su me podržale i pomogle mi u ostvarenju ove ideje, kao i suprugu jedne od njih koji je izradio ova prekrasna drvca.

Svjetlana  Janđik, školska knjižničarka

Videofoto album

 

 

 


Osnovna škola "Dr. Stjepan Ilijašević" Oriovac