2021-03-04 13:17:36

14. Tjedan psihologije u Hrvatskoj

Od 15. do 21. veljače u cijeloj se Hrvatskoj obilježavao 14. Tjedan psihologije. Zbog okolnosti u kojima trenutno živimo, slogan ovogodišnjeg Tjedna psihologije bio je – Čuvajmo (mentalno) zdravlje te je veliki broj predavanja održan upravo na tu temu.

I u školi nastojimo učiti kako sačuvati svoje mentalno zdravlje u ovim izazovnim vremenima. S tim ciljem, učenici 3. razreda matične i područnih škola uključeni su u etwinning projekt „Me, Myself and I“ koji ima za cilj upravo očuvanje mentalnog zdravlja. Povodom 14. Tjedna psihologije prigodnim panoom u holu matične škole prikazan je dio aktivnosti koje se provode unutar spomenutog projekta, a koje i ostalim učenicima mogu pružiti smjernice kako da brinu o svom mentalnom zdravlju. Uz to, učenici predmetne nastave su sat razrednika u Tjednu psihologije započeli videom koji govori o mentalnom zdravlju kako bi ih se osvijestilo o važnosti istoga.

Ako se osvrnemo oko sebe, čini se kako nikada nije bilo važnije govoriti o ovoj temi. Stoga pozivamo i roditelje da više sa svojom djecom razgovaraju i rade na istom. Na stranicama Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba moguće je pronaći niz korisnih tekstova, brošura i ideja za roditelje o tome kako pomoći djeci u prevladavanju različitih izazova odrastanja i očuvanju mentalnog zdravlja.

 

Ana Zdjelarević, mag.psych.


Osnovna škola "Dr. Stjepan Ilijašević" Oriovac