2021-03-08 12:37:53

Integrirani radni dan

5. ožujka 2021. u MŠ održan je integrirani dan na temu Timeline (Vremeplov) kao dio dvogodišnjeg međunarodnog eTwinning projekta koji naša škola provodi u suradnji s Industrijsko-obrtničkom školom Slavonski Brod i Osnovnom školom iz Paczkowa u Poljskoj.

Projekt je započet ove školske godine, a osmislile su ga učiteljica Jasne Vidmar i pedagoginja Emica Andrijević, a u njega je uključeno 30 učenika iz naše škole i nekoliko učitelja.

Kako bismo cijelu školu pobliže upoznali s projektom, organizirali smo Dan otvorenih vrata, koji je zbog epidemioloških razloga pretvoren u integrirani dan na temu projekta Timeline (Vremeplov). Cilj projekta je prikupiti što više fotografija i podataka o našem kraju (Oriovac i Brodski Stupnik) kako bismo mogli izraditi turistički vodič i kalendar s motivima našeg kraja.

Integrirani dan je počeo predavanjem o fotografijama i fotografiranju video pozivom u MS Teamsima koji su odradile voditeljice projekta. Zatim smo razradili opis ljepota našega kraja prema temama i razrednim odjelima: običaji (5.a), stari predmeti (5.b), spomenici i građevine (6.a), kulturni i sportski događaji (6.b), tradicionalna jela (7.a), stare fotografije (7.b), narodna nošnja (8.a) i prirodne ljepote (8.b). Učenici su svoja saznanja i uratke izložili u obliku prezentacije i podijelili s drugim razredima video pozivom u MS Teamsima. Nakon svih aktivnosti, učenici su ispunili evaluacijske upitnike.

Emica Andrijević i Jasna Vidmar

 

                       Kratki prikaz radionica

                  

 

 

 


Osnovna škola "Dr. Stjepan Ilijašević" Oriovac