2021-10-28 13:16:42

Fotografski prikaz umjetničkih djela u suvremenom vremenu - nastav informatike projekt REMAKE

Nastava informatike nam svima omogućuje upoznavanje s raznim alatima, aplikacijama koje možemo i kasnije koristiti u nastavi. Učenici šestih razreda u nastavi informatike  napravili su zanimljivi umjetnički projekt pod nazivom "Fotografski prikaz umjetničkih djela u suvremenom vremenu".
Ra
dove su objavili online u alatu Padlet.  Projekt Remake - 2021 (padlet.com)

Potaknut pozitivnim prošlogodišnjim iskustvima i razmjenom praktičnih znanja između učenika i  učitelja informatike Ivana Pehara nastavili smo ove godine s učeničkim projektom.
Projekt je inicijalno pokrenut u Velikoj Britaniji pod nazivom REMAKE, a cilj mu je potaknuti učenike na upoznavanje svjetskih umjetničkih djela te prikazati ih na suvremeni način digitalnom fotografijom - remake.
Najvažnije je da je dijete samostalno, a treba biti i informatički potkovano kako bi moglo sve samostalno napraviti. Smatram da s obzirom na prisutnost modernih uređaja u svakodnevnom životu i komunikaciji putem popluarnih servisa (Instagrama, Pinteresta, TikToka i sl.), uistinu imamo dovoljno stečenih znanja pa to nije bio veliki problem za učenik današnjice. Postavljen je veliki izazov,ali učenici svojom kreativnošću su bez problema savladali ovaj zadatak iz nastave informatike.
 

 


Osnovna škola "Dr. Stjepan Ilijašević" Oriovac