2022-02-15 09:35:13

Ljubav je u zraku

 

Kao i svake godine Valentinovo obilježavamo na dan sv. Valentina, mučenika je iz 3. stoljeća. Valentinovo slavimo 14. veljače jer je baš na taj dan, zbog toga što je obavio nezakonito vjenčanje, sv. Valentin ubijen. Jedan od čestih simbola Valentinova je anđeo Kupid koji, prema grčkoj mitologiji, odašilje ljubavne strijelice.

Kupidove strijelice letjele su i našom školom. Valentinovo smo obilježili razmjenjivanjem ljubavnih pisama/ poruka kao i dijeljenjem najpoznatijih ljubavnih stihova i citata. Učiteljica Svjetlana Milašin i vrijedni učenici njezinog razreda, pobrinuli su se da učenici međusobno razmijene pisma i poruke, ali  i da svaki učitelj dobije srce s prigodnim citatom. U holu škole postavljen je i prigodni kutak u kojem je fotografijama i riječima pokazano kako se kod nas doživljava ljubav.

 

U popodnevnim satima održan je i Valentinovski malonogometni turnir u organizaciji učiteljice Ivane Laslo i učitelja Josipa Pišnića.

 

Uz želju da ljubav vlada našim srcima svakog dana, a ne samo na Valentinovo, sretan Dan zaljubljenih žele vam učenici OŠ „Dr. Stjepan Ilijašević”, Oriovac.

 

 

Medijska skupina


Osnovna škola "Dr. Stjepan Ilijašević" Oriovac