2022-05-10 11:21:24

Izvanučionička nastava na Plitvička jezera

6. svibnja 2022. sedmi razredi naše Škole otišli su na dugo iščekivanu IUN Plitvička jezera – Smiljan. Učiteljice koje su s učenicima iskusile ovu kišnu IUN su Jasna Vidmar (razrednica 7.a), Svjetlana Milašin (razrednica 7.b) i Renata Vidović (razrednica 7.k).

Polazak je bio 6. svibnja 2022. u 6:45 ispred škole u Brodskom Stupniku, u 6:50 is pred škole u Oriovcu i u 7:00 sati ispred stare škole u Slavonskom Kobašu. Ugodna vožnja turističkim autobusom, išla je autocestom preko Zagreba i Karlovca prema Plitvičkim jezerima, gdje smo uz pratitelja putovanja, posjetili i sam NP Plitvička jezera, biser prirode i ponos kontinentalnog turizma u Hrvatskoj. Cijelo vrijeme puta pratila nas je kiša, ali smo uspješno odolijevali ovome izazovu. Zatim smo imali ručak u obližnjem restoranu Plitvički Dvori u Grabovcu. Budući da smo bili pokisli i gladni ručak nam je poslužio kao pauza i okrjepa, posebice uz palačinke s čokoladom.

Nastavak putovanja je bio prema rodnom mjestu  Nikole Tesle – Smiljanu. Po dolasku posjetili smo  Memorijalni centar Nikole Tesle uz stručno vodstvo gdje smo se imali priliku pobliže upoznati sa životom i ostavštinom jednog od najvećih svjetskih izumitelja koji dolazi s naših prostora. 

Potom smo se vratili prema Slavoniji, gdje smo stigli 7. svibnja 2022. oko 1:00 sat. Roditelji su došli po svoju djecu budući da je povaratak bio nakon 23:00 sata.

Pohvala učenicima na pristojnom i kulturnom ponašanju tijekom cijele IUN.

Ova IUN je bila sadržajna i nezaboravna i radujemo se novim saznanjima i doživljajima na nekim novim IUN-ima. Jasna Vidmar, nositeljica aktivnosti

 


Osnovna škola "Dr. Stjepan Ilijašević" Oriovac