preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

       RASPORED ŠKOLSKOG ZVONA

 

 
 
 
 
 
Priloženi dokumenti:
PN MS RAZREDI NOVO.pdf

 
 

ŠKOLSKI PSIHOLOG

Tko je školski psiholog?  

Školski psiholog je stručnjak koji se bavi problematikom vezanom uz školu i sustav obrazovanja. Školski psiholog radi s djecom koja imaju poteškoće u učenju, pamćenju, zadržavanju pažnje, ponašanju…Isto tako, bavi se djecom koja tuguju, boje se, zlostavljana  su ili zanemarivana od strane obitelji. Rad psihologa u školi je prije svega usmjeren na razvoj potencijala učenika, održavanje njihovog psihološkog zdravlja te razvijanje interpersonalnih i socijalnih vještina. Školski psiholog sudjeluje u procjeni psihofizičkog statusa djece od upisa do završetka osnovne škole, timskoj procjeni za određivanje primjerenog oblika školovanja, u postupcima  identifikacije, poticanja i praćenja darovitih učenika i u psihološkim kriznim intervencijama.

Kako psiholog može pomoći?

Psiholog putem razgovora (intervjua) i psihologijskih mjernih instrumenata i  tehnika saznaje sve o postojećem problemu, a to je prvi korak u rješavanju istog (identifikacija problema). Nakon identifikacije problema, drugi korak je odabir najbolje moguće metode u rješavanju postojećeg problema. Treći korak je primjena metode u rješavanju problema. Psiholog ne može riješiti nečiji problem, ali može pomoći u njegovom rješavanju. Uz to, neophodan je zajednički trud učenika, nastavnika i roditelja i svaki se problem može riješiti. Samo treba biti uporan i strpljiv!            

Zablude o odlasku kod psihologa

-kod psihologa idu oni koji ne znaju sami riješiti svoje problem!
-ako idem kod psihologa, znači da sa mnom nešto nije u redu!
- kod psihologa idu oni koji su nešto „skrivili“! 

Ove tvrdnje nisu točne.

Ljudi su sposobni riješiti svoje probleme, ali im je ponekad potrebna stručna pomoć kako bi u tome uspjeli. Psiholog radi s normalnim ljudima koji imaju uobičajene životne probleme (za razliku od psihijatra koji se primarno bavi psihičkim poremećajima). Učenici ne idu kod školskog psihologa po kazni, zato što su se neprimjereno ponašali, nego zato da im psiholog pomogne da poboljšaju komunikaciju i odnose s drugim ljudima.

Ako trebaš pomoć, odlazak psihologu je dobra i ispravna odluka.
Svi mi ponekad u svojem životu imamo problema, tako da je pametno s njima se čim prije uhvatiti u koštac i pokušati ih riješiti.

  

 

Radno vrijeme:

od ponedjeljka do petka 8:00 – 14:00 sati
 

Kontakti:

Telefon: 035/430-070 

E-mail: ana.zdjelarevic@skole.hr

 

       

 

Ana Zdjelarević, prof. psih.

vijesti
TražilicaKalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

 

Korisni linkovi
Edukacija

Zabava

Ostali linkovi

preskoči na navigaciju