preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

Raspored zvona

1. 8:00 – 8:45
2. 8:50 – 9:35
3. 9:40 – 10:25
    veliki odmor
4. 10:40 – 11:25
5. 11:30 – 12:15
6. 12:20 – 13:05
7. 13:10 – 13:55
8. 14:00 – 14:45


 

 
 
 
 
 
 
 

> > >        RAZRED            FORUM            CHAT            FOTOGALERIJA        < < <


Razrednica: Đurđica Kuleš

Donacije za dječji dom u Brezovici

Već nekoliko godina naša škole se uključuje u sakupljanje donacija za CARITAS-ov  dječji dom  u Brezovici. U početku smo sakupljali samo voće , jabuke i naranče , koje smo neposredno prije Božića slali u dom. Ove godine smo odlučili donirati i školski pribor,odjeću,igračke, sve ono što nam nije nužno, a nekome će dobro doći. Veselimo se malom gestom nekome uljepšati dane Adventa. Želimo da naši učenici shvate kako ima djece koja ne odrastaju bezbrižno uz svoje roditelje  i puno im znači lijepa riječ, mali znak pažnje ili osmijeh. U dane prije Božića sve donacije ćemo proslijediti u dom, posjetit će ih nekoliko naših učitelja i učenika. Svojim posjetom želimo ih podsjetiti kako nisu sami i ima netko tko misli i na njih.

 

Projekt za prosinac-20 dana dobrote

 

Početkom prosinca uključujemo se u još jedan projekt.

Cilj projekta je probuditi u učenicima ljubav i dobrotu, te osvijestiti važnost međusobnog pomaganja i osjećaja solidarnosti prema onima kojima je to potrebno i koji su usamljeni u dane Adventa. Učenike  se nastoji upoznati s pojmom volonterstvo i utjecati na učeničku percepciju da uočavaju potrebite u svojoj bližoj sredini. Dvadeset dana prije Božića , svaki dan , pa i dane vikenda, ćemo učiniti dobro djelo . Na razrednom boru ćemo označavati što smo napravili.

 

 

NATJECANJE DABAR 2017.

Hrvatska, kao punopravna članica međunarodne inicijative Bebras (Dabar) i ove godine organizira natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar. Dabar promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Sudjelovanjem u njoj želimo učenicima pokazati da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova nego izvor zanimljivih logičkih zadataka koji informatiku čine uzbudljivom.

Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućio jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja.

Natjecanje se organizira u 5 kategorija:

1.     MikroDabar za učenike 1. i 2. razreda OŠ,

2.     MiliDabar za učenike 3. i 4. razreda OŠ,

3.     KiloDabar za učenike 5. i 6 razreda OŠ,

4.     MegaDabar za učenike 7. i 8. razreda i

5.     GigaDabar za učenike svih razreda srednje škole.

Neovisno o kategoriji, učenici rješavaju 15 izazovnih zadataka uz vremensko ograničenje od 45 minuta.

Ove godine u natjecanju sudjeluju i naši Mario i Stjepan , učenici 2. a razreda.

učiteljica Đurđica Kuleš

Sjećanje na  Vukovar 18. 11. 2017.

U tjednu kada se obilježava obljetnica pada Vukovara imamo projektni tjedan na temu Vukovar. Ideja je bila  obilježiti, prisjetiti se i  ispričati sjećanje na Vukovar 18.11.
Tumačit ćemo  ljudska prava, obveze, slobode i jednakopravnost kao osnovu za solidarnost i odgovornost u suvremenom društvu u kojem rastu učenici.
 Na taj način ćemo obilježiti stradavanje grada Vukovara, simbola hrvatske patnje i nade.
Objasnit ćemo kako ljudske vrijednosti praštanja, suživota i izgradnje novog života pridonose međusobnoj toleranciji i suživotu.
Učenici će upoznati tijek domovinske povijesti.

Projektni tjedan od 13 - 17. 11. obuhvaća  ove aktivnosti:

a)  simboli Vukovara (vodotoranj)izrađeni crtom

b) sastavak na teme vezane uz Vukovar

c)  izrada grlice/jarebice mozaikom 

d) poruke mira

e) paljenjem lampiona dostojanstveno se zahvaliti svim braniteljima Vukovara

                                                                                    učiteljica Đurđica Kuleš

DOBRO SE DOBRIM VRAĆA
Ovaj tjedan smo pogledali zanimljivu lutkarsku predstavu.

To je lutkarski mjuzikl o dobrim djelima koje od malena trebamo činiti
jedni drugima, jer se svako dobro djelo dobrim djelom vraća.
Priča se događa u Jadranskom moru među ribicama, što mjuziklu
daje dodatnu atraktivnost, ali se mogla dogoditi bilo gdje i bilo kome.
Naime, kada se hobotnica, stari neprijatelj malih ribica, nađe
u životnoj opasnosti, one joj svejedno priskaču u pomoć.
U tom trenutku među njih dolazi bakalar, riba koju nitko nije poznavao
i prema kojoj svi u početku iskazuju nepovjerenje, samo zato što je
drukčija od njih. No, čim zaprijeti nova opasnost, pokaže se da se u muci
poznaju junaci. Oni što su u početku izgledali drugačiji od nas postanu
pravi iskreni prijatelji, pa na kraju tolerancija i međusobno poštovanje pobjedi sve predrasude,a svako dobro djelo dobrim se djelom vrati.

Predstava je odličan uvod u Međunarodni dan tolerancije koji obilježavamo ovaj tjedan.

 

učiteljica Đurđica Kuleš

 

Akcija sakupljanja starog papira

I ove godine smo sudjelovali u 1. ekološkoj akciji sakupljanja starog papira.Uspjeli smo sakupiti 183,4 kg papira. Veselimo se drugoj akciji na proljeće .

RADIONICA POVODOM MJESECA HRVATSKE KNJIGE

Mjesec hrvatske knjige svake se godine obilježava u razdoblju od 15. listopada do 15.studenog.Ove školske godine su učenici 1. a i 2. a razreda povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige ,dva školska sata , imali radionicu u školskoj knjižnici. Prvi dio radionice je bilo slušanje priče-basne „Najljepši cvijet“ Nade Zidar Bogadi iz zbirke „Sretni cvrčak“. Drugi dio radionice je bio kreativan .Učenici su radili u skupinama.Svaka skupina je dobila dio priče koji su morali oslikati.Napravili su i naslovnicu, a na kraju su svi radovi spojeni u slikovnicu. Bilo je zanimljivo i veselo.

 

                                                                                       učiteljica Đurđica Kuleš

 

IZVANUČIONIČNA NASTAVA – MOJE MJESTO

 

U sklopu prirode i društva učenici 2. a razreda učili su izvan učionice. Upoznavali su se s mjestom u kojem žive, bilježili ulice kroz koje su prolazili, odeđivali desnu i lijevu stranu ulice ,odnosno, tražili kućne brojeve.Zadatak je naučiti pravilno zapisati svoju adresu stanovanja i adresu naše škole.

 

 

                                                                                     Učiteljica Đurđica Kuleš

DORUČAK JE VIŠE OD OBROKA!

 

 

 

 

 

Od 20. rujna do 25. listopada 2017. godine učenici prvih četiriju razreda osnovnih škola diljem Hrvatske imaju priliku sudjelovati u šestom Dukatovom kreativnom likovnom natječaju "VOLIM MLIJEKO!". 2. a razred pridružuje se ovom likovnom natječaju.

Ovogodišnjom temom natječaja "ZAJEDNIČKI DORUČAK" Dukat nastavlja educirati javnosti te skretati pažnju djece i odraslih na važnost redovnog doručka za pravilan rast i razvoj djece školskog uzrasta.

 

 

Osim toga, redovni obiteljski doručci vrijedan su alat koji pridonosi boljoj međusobnoj komunikaciji i izgradnji odnosa između djece i roditelja, stoga je važno zajedničke doručke osmisliti i pretvoriti u zabavne i značajne obiteljske trenutke.

Nadalje, kao i prethodnih godina, sudjelovanjem u natječaju učenici prvih četiriju razreda osnovnih škola imaju priliku dizajnirati pakiranje Dukat proizvoda. U okviru kreativnog likovnog natječaja Dukat provodi i anketno ispitivanje sudionika natječaja o njihovim jutarnjim prehrambenim navikama te o navikama zajedničkih doručaka u obitelji.

 učiteljica Đurđica Kuleš

 


DAN OTVORENIH VRATA DVD-a ORIOVAC

 

Dana 15.rujna 2017. godine učenici 2.a razreda posjetili su vatrogasnu postaju Oriovac.

Vatrogacsi su ih upoznali sa svojom djelatnošću, te ih upoznali  s vatrogasnom opremom . U nastavnom planu drugog razreda iz prirode i društva predviđeno je obraditi zaštitu od požara. Ovo je bio izvrstan primjer izvanučionične nastave. Učenici su naučili gradivo na praktičnim primjerima , a ne samo iz knjiga. Nakon odrađene nastave učenici su bili zadovoljni i motivirani za uključivanje u mlađu skupinu DVD-Oriovac .

Osim s vatrogascima učenici su imali i susret s radioamaterima Oriovac i njihovom opremom.Upoznali su kakvo je to zanimanje i čemu služi .Posebno im je bila zanimljiva oprema - radio stanice.

PROJEKTNA SKUPINA

Projektna skupina je organizirana za provođenje projekata u sklopu izvannastavnih aktivnosti.Cilj takvih projekata je sprovođenje, održavanje i obilježavanje ključnih pojmova nekog predmetnog područja, određenih tematskih sadržaja i međupredmetno povezanih sadržaja Građanskog odgoja i obrazovanja.

Projekti će se integrirati u školski Kurikulum.Naglasak u projektima je istraživačka nastava gdje učenici aktivno stječu znanja , te primjenjuju svoje vještine , donose odluke i uče preuzimati odgovornost.

Teme projekata su različite npr. prirodoslovni i matematički pojmovi ,učenje o čovjeku,društvenoj zajednici i kulturi, jezično-umjetničko područje, kreativno izražavanje,tehničko područje, kineziološka gibanja.

Neki projekti će biti vremenski ograničani samo na određeno vremensko razdoblje, a neki će se protezati cijelu nastavnu godinu.Svi projekti će se odrađivati u suradnji sa udrugom hrvatskih učitelja „Zvono“ i E-Twinningom-platformom za odgojno obrazovne djelatnike.Za svaki projekt vodit će se projektna dokumentacija koja se po završetku projekta šalje u udrugu i škola će dobiti potvrdu o završenom projektu.

Najave projekata ,izvješća i učenički radovi , kao i fotografije objavljivat će se na web stranici škole .

            učiteljica Đurđica Kuleš

 

PROJEKT IGRE BEZ GRANICA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prvi projekt za naše učenike u ovoj nastavnoj godini je projekt „Igre bez granica“  . Obuhvaća mjesece rujan ( Hrvatski olimpijski dan) i  svibanj koji u zadnjim danima skriva i Svjetski dan sporta. Kako  u svibnju za Dan škole imamo sportska natjecanja , to  će biti i završna aktivnost ovog projekta.
Hrvatski olimpijski dan obilježit ćemo nizom različitih sportskih aktivnosti koje svoj temelj imaju u tradicijskim igrama. To je ujedno i prvi integrirani radni dan u novoj školskoj godini.
Osnovni i glavni ciljevi su:
- rasterećenje učenika od školskih obveza
- povećati fizičku aktivnost koja pozitivno utječe na zdravlje učenika
- povećanje stupnja spretnosti, koordinacije, izdržljivosti, snage, brzine i koncentracije
Sve aktivnosti će se  povezati sa značenjem TZK-a za zdravlje i razvitak učenika kao osobe. Posebno ćemo se  usmjeriti prema tradicijskim igrama  zavičajnog područja.

Projekt se sastoji od tri faze:
a) istraživanje - koje tradicijske igre su poznate u našem zavičaju
b) niz od 4-5 aktivnosti koje će učenici napraviti u natjecateljskom ozračju(rujan 2017. i svibanj 2018.)

c)  učenje himne projekta“Urnebes“

Očekujemo kako  će učenici tijekom i na kraju projekta:
- razlikovati poštenje od nepoštenja
- uočavati i primjenjivati tolerantno i sportsko navijanje
- korigirati međusobne odnose
- prepoznavati i rješavati nesporazume, kao i nasilne oblike ponašanja
- prihvaćati odgovornost za svoje postupke
- poštivati pravila i pravilno odlučivanje
- kontrolirati vlastite emocije
- razlikovati nepoželjne od poželjnih oblika verbalne komunikacije
- razlikovati privatnu i javnu imovinu i odgovorno se ponašati prema njoj
- prepoznavati svoje „jake“ i „slabe“ strane

Na kraju natjecateljskog dijela učenici će dobiti ekipne diplome za osvojena prva tri mjesta u natjecanjima.

 

učiteljica Đurđica Kuleš

 

 

 

TražilicaOglasna ploča
Obavijesti
01.12.2017. 10:34
Jelovnik školske kuhinje
za 12./ 2017

17.11.2017. 12:32
Obavijest o izboru kandidata po natječaju
za stručnog suradnika - knjižničar

14.11.2017. 13:32
Natječaj za tajnika/cu škole


03.11.2017. 12:32
Jelovnik školske kuhinje
za 11. / 2017.

31.10.2017. 13:19
Obavijest o izboru kandidata po natječaju
za učitelja razredne nastave


Kalendar
« Prosinac 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


 

Rasti kao stablo

Likovni kutak


Letak za učenike osmih razreda_2017

Karijera.hr

 


Plan upisa u prvi razred


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Anketa
Koliko imaš prijatelja na facebooku?Forum

Korisni linkovi
Edukacija

Zabava

Ostali linkovi


 

Stranica je posjećena
free hit counter
puta.

 

 

 

preskoči na navigaciju