preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

Raspored zvona

1. 8:00 – 8:45
2. 8:50 – 9:35
3. 9:40 – 10:25
    veliki odmor
4. 10:40 – 11:25
5. 11:30 – 12:15
6. 12:20 – 13:05
7. 13:10 – 13:55
8. 14:00 – 14:45


 

 
 
 
 
 
 
 

> > >        RAZRED            FORUM            CHAT            FOTOGALERIJA        < < <


Razrednica: Đurđica Kuleš

IZVANUČIONIČNA NASTAVA -  PLAN MJESTA

Učenici 3. razreda odradili su izvanučioničnu nastavu iz prirode i društva Plan mjesta.Učili su što je umanjeno mjerilo, kako se na crtežu prikazuje plan mjesta i što je tumač znakova ili legenda.Nakon nastave na terenu u učionici će raditi maketu plana mjesta s najvažnijim građevinama Oriovca.

                                                                                       učiteljica Đurđica Kuleš

 

 

PROJEKTNA SKUPINA

Ove nastavne godine projektna skupina će raditi zanimljive projekte-Upoznajemo zemalje diljem svijeta. Sa svakog kontinenta odabrat ćemo nekoliko zemalja i upoznati se sa zanimljivostima o toj određenoj zemlji. Učenici će upoznati stanovništvo, gospodarstvo, prirodnu i kulturnu baštinu, državni ustroj, povijest, gradove,gastronomiju,valute raznih zemalja,jezik,zastave,te mnoge druge zanimljivosti. Jedan od najzanimljivijih koraka u projektima je kreirati turističko putovanje u zadanu zemlju.Osim toga učenici će izrađivati i zastave zemalja.Zadaci će se mijenjati ovisno o kojoj državi i kontinetu se radi.
 Ovakav obik nastave omogućuje učenicima učenje na zanimljiv način,kroz projekte,ali i postavlja temelje za buduće volonterske akcije u koje će se učenici moći uključivati tijekom godina. 
 

 

1. AKTIVNOST PROJEKTA - VELIKI LOV NA BILJKE

Prva aktivnost za učenike koji sudjeluju u ovom projektu je“ Šetnja za razmišljanje“.Učenici  tijekom šetnje promatraju staništa biljaka i životinja.Uspoređuju dva različita staništa,bilježe koliko su vrsta biljaka našli, sakupljaju  biljke,te upoznaju pojmove mikro i makro stanište.Učenici su naučili kako znanstvenici širom svijeta koriste primjere poznatih vrsta biljaka kako bi saznali jesu li otkrili neku novu vrstu , postoje li biljke koje su se tijekom vremena mijenjale ili nestale. Šetnja za razmišljanje pomaže razvijanju vještine kritičkog promišljanja. Ovaj projekt je pokrenut u znak sjećanja na velikog Charlesa Darwina ,engleskog znanstvenika i prirodoslovca,autora prve teorije evolucije.Darwin je imao kružnu,pijeskom prekrivenu vrtnu stazu kojom je šetao i to mu je pomagalo u njegovim otkrićima.Dokazano je kako hodanje i kretanje stimulira misli,te pomaže osobi da se osjeća uključeno i fokusirano.Pruža mogućnost za tiho razmišljanje.

Projekt ima jako uporište u nastavnom planu i programu i mnoge međupredmetne povezanosti; Hrvatski jezik-vođenje bilješki o terenskom radu i istraživanju; Matematika-rukovanje brojčanim podacima koji se skupljaju u istraživanju; Priroda i društvo- usporediti način života nekada i danas; Zdravsteveni odgoj- biljke kao hrana; Likovna kultura- izrada slikovnice „Velikog lova na biljke“; Tjelesna i zdravstvena kultura- plesovi koji se temelje na radu mornara sa broda C. Darwina; Glazbena kultura- pjevanje mornarskih pjesama,slušanje zvukova iz prirode; Građanski odgoj-važnost biljaka za život na zemlji.

U sklopu „Šetnje za razmišljanje“ odradili smo i prvi zadatak projekta „Razglednice moga kraja“.Napravili smo jesenske fotografije koje ćemo kasnije slagati u kolaž fotografija kroz sva godišnje doba.

                                                                                                     učiteljica Đurđica Kuleš

 

 učiteljica Đurđica Kuleš

 

 

                                                                                           

 

 

 

Priloženi dokumenti:
Jesenska razglednica.mp4

TražilicaKalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Oglasna ploča

 

Rasti kao stablo

Likovni kutak


Letak za učenike osmih razreda_2017

Karijera.hr

 


Plan upisa u prvi razred


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Anketa
Koliko imaš prijatelja na facebooku?Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Korisni linkovi
Edukacija

Zabava

Ostali linkovi


 

Stranica je posjećena
free hit counter
puta.

 

 

 

preskoči na navigaciju